|

Özel telekulakçısı var

Fetullahçı Terör Örgütü elebaşının kendisi için özel bir telekulakçı seçtiği ortaya çıktı. Gülen’in bir dönem sağ kolu Nurettin Veren, ‘Nihat Özdemir’ isimli kişinin, sadece Gülen için misafirhanelere gelenleri dinleyip görüntülerini kaydettiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/09/2016 Cuma
Güncelleme: 00:32 - 30/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

Kendine bağlı haşhaşileri eliyle yüzbinlerce kişiyi yasadışı dinleten, devlet zirvesinin kullandığı ofislere böcek koyduran Fetullah Gülen'in, ABD'ye gitmeden önce yanında özel işleri için kullandığı bir telekulakçı bulundurduğu ortaya çıktı. Bir dönem teröristbaşının en yakınında bulunmuş Nurettin Veren, Kırklareli TEM Şube Müdürlüğü'ne verdiği ifadede, Gülen'in yanında kendisine özel bir telekulakçı istihdam ettiğini anlattı. Veren, “Askeri mekteplere adam sokmaktan iki yıl hapis yatan Nihat Özdemir isimli bir teknik personel, Gülen için özel dinleme yapıyordu. Nihat Özdemir isimli kişi, cemaat içinde aktif, öne çıkan biri değildi. Ancak Özdemir, sadece çok önemli işlerde kullanılıyordu. Yani halkın çok ihtimal vermediği, elektrikçi personel gibi görünen bu kişi, hocanın mahrem teknik işlerini yapıyordu” dedi.



ODALARA CİHAZ KOYDULAR


Alımlar ve montajların 'Emrullah' adlı şahıs tarafından yapıldığını aktaran Veren, “O dönem bu kadar ileri bir teknoloji yoktu. Sadece Gülen'in talimatıyla odalara cihaz koyma, kamera koyma gibi işleri yapıyorlardı. Dışarıdaki arkadaşlar da bunları elektrikçi teknik personel zannediyordu. Emrullah isimli bu kişiyi Irmak TV'de Gülen'in Pensilvanya'daki malikanesinin tanıtım görüntülerinde gördüm. Demek ki halen görevde. Gülen bizi de dinletiyordu. Biz İlhan'la (İşbilen) aynı katta kalıyorduk. İlhan, odalarımıza getirdiği bir dedektörle tarama yaptı, cihaz sinyal verdi, cihazlarla dinlenildiğimizi anladık” diye konuştu. FETÖ'nün dinleme-teknik takip işlerinde ilk başlarda gelişmiş bir sisteminin bulunmadığını söyleyen Veren, şu bilgileri verdi:



KERAMET GİBİ ANLATILIRDI


“Sadece yurtlarda ve misafirhanelerde Gülen'in kendisi için gelenleri dinlemek üzere, teknik dinleme cihazları bazı odalarda, misafirhanelerde vardı” dedi. Veren, bu dinlemelerin Gülen'e bir keramet yüklemek amacıyla yapıldığını belirterek, “Misafirlere odalardan yukarı çıktıkları zaman Fetullah Gülen, adamın nereden niçin geldiğini, kafasında ne olduğunu önceden öğrenmiş oluyordu. Bu da 'keramet ehli', 'önemli bilgi sahibi bir insan' gibi lanse edilmesini sağlıyordu” ifadelerini kullandı.



#Fetullahçı Terör Örgütü
#Nurettin Veren
8 yıl önce