|

13 Aralık Çarşamba Sabah Raporu

İstanbul'da bugün Kudüs gündemi ile toplanacak olan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi için kentte yoğun görüşme ve ziyaret trafiği başladı. Akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas'la görüştü.Zonguldak'ta evine yerleştirdiği gizli kamera sayesinde eşinin 2 yaşındaki kızını darp ettiğini ortaya çıkartan 29 yaşındaki Erdem Tülübaş, mahkemenin velayetin kendisine verdiğini açıkladı.

Yeni Şafak
09:41 - 13/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:56 - 13/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi kapsamında Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev de İstanbul'a geldi.
İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi kapsamında Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev de İstanbul'a geldi.

Türkiye ve dünya gündeminde akşam ve gece saatlerinde yaşanan önemli gelişmelere dair kısa başlıklar:

İstanbul'da 'Kudüs' trafiği başladı

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Kudüs gündemi ile toplanacak İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak için özel uçakla İstanbul'a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluşan Abbas'ın görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü. Öte yandan zirveye katılacak ülkelerden çok sayıda isim de Türkiye'ye geldi.

Gazze'den işgal güçlerine roket

Gazze'den işgalci İsrail'in Aşkelon kasabasına roket atılması sonucu bölgede siren sesleri yükseldi. İsrail Demir Kubbe hava savunma sistemini devreye soktu.

Vahşi anne için yeni gelişme

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde evine yerleştirdiği gizli kamera sayesinde eşinin 2 yaşındaki kızını darp ettiğini ortaya çıkartan 29 yaşındaki Erdem Tülübaş, mahkemenin velayetin babaya verilmesi kararının ardından kızına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Kızına kavuşan baba Erdem Tülübaş, "Onu almaya gittiğim zaman ’baba, baba’ dedi. Çok güzel bir mutluluk" diye konuştu.

Rusya'da 'Yemen' çağrısı

Rusya, Yemen'deki Sana Büyükelçiliğinde çalışan görevlileri ve bu kentteki vatandaşlarını tahliye etti.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre, Rusya, Yemen'e operasyon düzenleyen Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleriyle koordineli bir şekilde büyükelçilikteki görevlileri ve Sana'da yaşayan vatandaşlarını tahliye etti.

#Sabah Raporu
6 yıl önce