|

Özgecan'ın katilini vuran mahkum konuştu

Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davada ağırlaştırmış müebbet hapis cezasına çarptırılan hükümlülerden Ahmet Suphi Altındöken'i cezaevinde vuran mahkum tüm detayları sorguda açıkladı.

Yeni Şafak
19:05 - 12/04/2016 Salı
Güncelleme: 16:14 - 12/04/2016 Salı
Diğer

Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken hakkında yeni bir gelişme daha yaşandı. Suphi Altındöken'in öldürülmesiyle ilgili 2 mahkum sorgulanıyor.



Alan'ın infaz koruma memurunu da 2.5. saat rehin aldığı, baba ve oğlunun hastaneye sevkinin ise tehditleri nedeniyle geciktiği iddialar arasında. Şüphelilerin 'tabancayı tuvalette bulduk' ifadesi inandırıcı bulunmadı. Olayla ilgili 7 savcı görevlendirildi. Suphi Altındöken'in cenazesi ise iki belediye de izin vermeyince defnedilemedi. Cenaze Adana-Tarsus arasında gidip geldi.'





'AĞABEYİMLE GURUR DUYUYORUM'

Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken'i tabanca ile vurarak öldürdüğü ileri sürülen Gültekin Alan isimli mahkumun kardeşi açıklama yaptı. Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken'i tabanca ile vurarak öldüren Gültekin Alan. Yaklaşık 11 yıldır cezaevinde olan, cinayet ve birçok suçtan 50 yıl hüküm giyen Gültekin Alan'ın kardeşi, yaşanan olayı avukatı ve arkadaşlarının haber vermesi ile duyduğunu ifade ederek, "Bu ülkenin eksiği şerefsizlere karşı bir adalet şart. Bu insanlar rahatça oturup kalkmamalı. Adam gibi adamların olduğunu bilmek, yeri geldiği zaman güzel bir şey. İnsan kendini güvende hissediyor. Bu memleketin insanı sahipsiz değil. Gurur duyulmayacak gibi değil. Ben ağabeyimle hep gurur duydum" dedi.



AŞIRI KAN KAYBETTİRMİŞ

Yüksek Güvenlikli cezaevinde Özgecan Aslan'ın katili ile suç ortağı babasının nasıl vurulduğunun aydınlanması kamuoyunda da merakla beklenirken, 10 Eylül'de Osmaniye'den Adana'ya oğlunun yanına nakledilen nakledilen Necmittin Altındöken ile oğlu Ahmet Suphi'nin aynı koğuşta bulundukları; hatta dünkü saldırıyı gerçekleştiren mahkum ile de aynı koğuşta oldukları konuşulmasına rağmen, yetkililerce henüz bir açıklama yapılmadı.



GARDİYANI DA REHİN ALMIŞ

Tuvalete giden hükümlü Gültekin Alan'ın burada bulduğunu söylediği tabancayla baba ile oğlunu vurduğu, olayı müdahale eden infaz koruma memurunu 2.5 saat rehin aldığı, ağır yaralanan baba ile oğlunun hastaneye sevkinin ise saldırganın tehditleri nedeniyle geciktiği ileri sürüldü. Ahmet Suphi Altındöken'in zamanında hastaneye sevkinin yapılması halinde kurtulabileceği, ancak aşırı kan kaybettiği de konuşulan iddialar arasında yer alıyor.



CESEDİ ORTADA KALDI

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı evine gitmek üzere bindiği minibüste tecavüze yeltenip hunharca katleden minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken'in tutulduğu yüksek güvenlikli cezaevinde tabancayla öldürülmesi, suç ortağı babası Necmittin Altındöken'in de yaralanmasıyla ilgili soruşturma ve inceleme, bakanlık müfettişleri ve savcılıkça sürdürülüyor. Özgecan'ın katilinin cenazesi ise Mersin ve Tarsus'ta dolaştırıldı, ancak defnedilemeyince ortada kaldı.





Yüksek güvenlikli F Tipi Adana Kürkçüler Cezaevi'nde dünkü cinayetle ilgili 7 Cumhuriyet Savcısı ve 2 bakanlık müfettişi soruşturmayı sürdürürken, gün içindeki tüm ziyaretçiler mercek altına alındı, güvenlik kameraları da titiz şekilde incelendi. Cezaevindeki cinayetin esrar perdesi aralanmaya ve tabancanın içeri nasıl sokulduğu araştırılıyor.



2 MAHKUM SORGULANIYOR

Necmittin Altındöken ile oğlu Ahmet Suphi'nin aynı koğuşta bulundukları; hatta dünkü saldırıyı gerçekleştiren mahkum ile de aynı koğuşta oldukları konuşulmasına rağmen, yetkililerce henüz bir açıklama yapılmadı.



50 yıla hükümlü ve 10 yıldır Adana Cezaevi'nde bulunan 'suç makinası' olarak tanınan Gültekin Alan dünkü cinayetin şüphelisi olarak sorgulanıyor. A.G. adlı bir mahkumun da tabancanın sağlanmasıyla ilgisi bulunduğu ileri sürülüyor. Sorgulanan şüphelilerin tabancayı tuvalette buldukları iddiasını inandırıcı bulmayan soruşturma ekibi, mahkumların yanısıra cezaevi görevlilerinin tümünün de sabaha kadar ifadesini aldı, dışarı çıkmalarına izin verilmedi.



CEZAEVLERİNİ DOLAŞMIŞ

Tokat'ta merkeze bağlı Emirseyit Beldesi'nden olan ve 11 yıldır çeşitli cezaevlerinde yatan Gültekin Alan'ın cinayet, sahte para, suç örgütü kurma gibi çeşitli suçlardan dolayı toplamda 50 yıl hapis cezası bulunuyor. 3 kız babası olduğu öğrenilen şüphelinin daha önce sırasıyla Zile, Tokat, İzmir ve son olarak ise Adana F Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevk edildi. Tokat'ta gazino işletmeciliği yapan babası Necmi Alan'ın ise önce hesap yüzünden tartıştığı bir müşteriyi öldürmek suçundan 2 yıldır Tokat Çamlıbel Cezaevi'nde olduğu öğrenildi.



DEFİN YERİ BULUNAMADI

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde hunharca öldürülen Özgecan Aslan'ın katili minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından sabaha karşı 03.15'te annesi ve kız kardeşine teslim edildi. Tarsus'a götürülen cenaze gece Tarsus Asri Mezarlıkta defnedilmek istendi. Ancak belediye görevlileri, 'gece defin işlemi yapılamayacağını' söyleyerek izin vermeyince aile, cenazeyi tekrar kiraladıkları özel nakil aracıyla Adana'ya getirdi, kimsesizler mezarlığında toprağa vermek istedi.



Adana Devlet Hastanesi morguna indirilen Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesi için sabah saatlerine yakınları tekrar hastaneye gitti. Çevik Kuvvet ekiplerinin de geniş güvenlik önlemi aldığı hastanede aile, cenazeyi Adana'da toprağa vermek istediklerini bildirdi. Yapılan görüşmeler sırasında belediyeler cenazenin Adana'daki mezarlıklarda toprağa verilmesi konusunda çekince yaşadı.



CENAZE NAKİL ARACI BULAMADILAR

Yaklaşık 2 saat süren görüşmelere rağmen Adana'da bir mezarlık yeri verilmeyince, eşinden daha boşanmış olan annesi ve kız kardeşi, cenazelerini tekrar Tarsus'a götürmek istedi, ancak bu kez ne belediyeler ne de özel şirketler cenaze aracı vermedi. Anne, oğlunun cenazesini kendi köyü olan Tarsus'un Kocaköy mahallesine götürmek istediği bildirdi. Ancak nakil için araç bulunamayınca aile hastane morgunda uzun bir bekleyişe girdi.



20 BİN METREKARELİK CEZAEVİ

Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevi, E tipi ve açıkcezaevinin bulunduğu kente 18 kilometre uzaktaki kompleksin 34 dönümlük bölgesinde yer alıyor. F Tipi 20 bin metrekare alana sahip ve 3 bloktan oluşuyor. Mahkumlar 103 adet 3, 59 adet tek kişilik hücre ve koğuşlarda kalıyor. Mahkumların aileleri ile görüşleri kırılmaz şeffaf camlı kabinlerde telefonla yapılıyor. Cezaevinin çevresi 4 metre yükseklikte duvarlarla çevrili. Hastalanan mahkumların dışarıya sevkinde yaşanabilecek kaçma girişimleri nedeniyle, cezaevi içinde tıp doktoru ve diş hekimi bulunan sağlık merkezi var.


#Özgecan
#mahkum
#Suphi Altındöken
8 yıl önce