|

Özlü: Kullanım hatası gibi geliyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Giresun'daki askeri helikopter kazasına ilişkin, "Sanki bana kullanım hatası gibi geliyor. Uygunsuz hava şartlarında kullanım hatası gibi geliyor. Normalde bu helikopterler son derece güvenilir. Son derece tercih edilen helikopterlerdir. Envanterimizde çok sayıda var" diye konuştu.

Yeni Şafak
21:07 - 6/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 18:13 - 6/07/2016 Çarşamba
AA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce'nin Yığılca ilçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Özlü, burada vatandaşların sorunlarını dinledi, ilçeye yapılan yatırımlarla ilgili bilgi paylaştı.



Daha sonra Akçakoca ilçesine geçen Özlü, belediye önünde gerçekleştirilen bayramlaşma programının ardından, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici'yi makamında ziyaret etti.



Sikorsky helikopterleri Türkiye'de üreteceğiz


Burada, Giresun'da düşen askeri helikoptere ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Özlü, şunları kaydetti:



"Bunlar Sikorsky tipi helikopter. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin elinde en çok tercih edilen helikopterdir. Sikorsky helikopter firmasıyla bir anlaşmamız var, bu helikopterlerin Türkiye'de yapımına yönelik olarak. 109 helikopteri Türkiye'de üreteceğiz, 3,5 milyar dolar projemiz var. Bu proje devam ediyor. Bu ay Amerika'ya bir ziyaretimiz var. Amerika'da Sikorsky üretim yerini göreceğiz. Bir pilotun en çok tercih ettiği helikopterdir. Hangi pilotu çağırırsan çağır 'Sikorsky helikopter' der. Diğer helikopter markalarından önde gelir."



Bakan Özlü, helikopterin düşmesine ilişkin, "Sanki bana kullanım hatası gibi geliyor. Uygunsuz hava şartlarında kullanım hatası gibi geliyor. Normalde bu helikopterler son derece güvenilir. Son derece tercih edilen helikopterlerdir. Envanterimizde çok sayıda var." ifadelerini kullandı.



Özlü, daha sonra ilçe merkezinde esnafları ziyaret ederek bayramlaştı, vatandaşlarla sohbet etti.




Yüreğimize ateş düştü





#Akçakoca
#Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü
#Düzce
8 yıl önce