|

Palandöken kayak sezonuna hazır

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde suni karlama sistemi sayesinde kar endişesi yaşanmayacak. Sezon hazırlıklarının tamamlandığı bölgedeki bir otelin İdari İşler Müdürü Akca, "Türkiye'ye, Erzurum'a kış geldi. Dolayısıyla Palandöken, otel, pist ve her şeyiyle güzel bir sezona hazır" dedi.

Yeni Şafak
10:44 - 4/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 08:51 - 4/12/2014 Perşembe
AA

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Palandöken'de, işletme sahipleri, suni karlama sistemi sayesinde kar endişesi yaşamayacak. Konumu, konaklama tesisleri ve ulaşımı bakımından dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biri olan Palandöken Kayak Merkezi, misafirlerini bekliyor. Yağışların ardından kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı merkezde, misafirlerin daha iyi kayak yapabilmeleri için otellerde suni karlama sistemleri devreye sokuldu. Aydınlatılmış alan sayesinde 21 pistte hem gece hem de gündüz kayak yapılabilecek olan Palandöken'de bariyerler, lift ve telesiyejler de bakımdan geçirildi. Bölgedeki bir otelin idari işler müdürü Ömer Akca, perşembe günü başlatacakları sezon öncesi son hazırlıkları yaptıklarını, doğal kar yağışının ardından üç gündür suni karlama uyguladıklarını anlattı. 


PİSTLERİN TAMAMI YENİLENDİ

Pistte ezme çalışmalarının tamamlandığını ve şu aşamada teknik konuların gözden geçirildiğini ifade eden Akca, şöyle devam etti: "Otel olarak biz de sezonu yarın açacağız. Dünya suni kar sistemini 1985-90'lı yıllarda tanıdı. Biz ise 2011 yılında Universiad ile tanıdık ve o zaman devlet yaptı bu işi. Şimdi özel sektör yapıyor. İnanılmaz derecede güzel bir kayak keyfi veriyor. Yarışmalar da aynı şekilde. Bütün misafirlerimizi Palandöken'in bu güzelliklerine bekliyoruz. Biz kışa hazırlık bakımından pistlerimizi yeniledik. Otel içerisindeki bütün bakım ve onarım işlerini de yaptık. Pistler çocuk gibi, sürekli bakım istiyor. Sürekli taşlarının temizlenmesi gerekiyor. Bunlarla beraber liftler, telesiyejler yenilendi. Bütün teknik bakımlar. Suni kar için göletlerimiz su dolu. Kuru ve soğuk havayı bekliyorduk. Türkiye'ye, Erzurum'a kış geldi. Dolayısıyla Palandöken, otel, pist ve her şeyiyle güzel bir sezona hazır."


DÜNYANIN EN YAKIN KAYAK MERKEZİ

Palandöken'in günde 14 bin 500 kişinin kayak yapabileceği, toplamda 70 kilometre uzunluğa sahip önemli bir kayak merkezi olduğunu vurgulayan Akca, "Burasının en büyük özelliği dünyada nadir bir kayak merkezi olması. Kayak merkezi havaalanına 15 kilometre, şehir merkezine ise 1,5 kilometre mesafedeyiz ki dünyada böyle bir yer yok. Varsa da bir tanedir. Ankara ve İstanbul'dan uçakla buraya geldiğiniz zaman 1,5 saat, havalanından otele gelip yerleştikten sonra piste çıkmak yarım saat. Yani İstanbul'dan bindiğiniz zaman 2 saat sonra kayak pistinde oluyorsunuz" diye konuştu.

#palandöken
#kayak
#sezonu
9 yıl önce