|

Pale’nin ölümü Kandil’i üzdü!

Tunceli Pülümür’de öldürülen 3 teröristten birinin örgütün sözde Karakoçan sorumlusu Pale kod adlı Emrah Kurt olduğu belirlendi. Kurt’un öldürülmesi Kandil’de moral bozukluğuna neden oldu.

Yeni Şafak ve
03:00 - 6/05/2016 Cuma
Güncelleme: 22:36 - 5/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 15-16 Nisan'da Pülümür ilçesi kırsalındaki “Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Seçkin Çil-15 Operasyonu”nda silahlarıyla ölü ele geçirilen 3 teröristten birinin, örgütün sözde Elazığ Karakoçan sorumlusu Kurt olduğu tespit edildi. Kurt'un etkisiz hale getirilmesinin, terör örgütünün Kandil'le yaptığı telsiz konuşmalarına da yansıdığı ve bu kaybın büyük moral bozukluğuna neden olduğu öğrenildi.



YOL KESİP TIR'LARI YAKMIŞ


Teröristin 2008'de örgüte katıldığı ve çok sayıda eylemi planladığı, 2014'te Bingöl ve Elazığ'da yol kestiği, vatandaşlara örgüt propagandası yaptığı ve kendisinin fark eden polis memurunu yaraladığı belirtildi. Farklı eylemlere katılan Kurt'un, 2014'te Karakoçan-Kiğı karayolunu trafiğe kapatarak 3 TIR'ı ateşe verdiği, geçen yıl da aynı karayoluna yerleştirilen el yapımı patlayıcıların infilak ettirilmesi ve uzun namlulu silahlarla araçlara ateş açılması eylemlerini gerçekleştirdiği kaydedildi.



15 KÖYDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI


Karakoçan İlçe Jandarma Komutanlığı lojmanları nizamiyesine roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunma ve Karakoçan Başyurt Jandarma Karakolu'na uzun namlulu silahlarla ateş etme gibi eylemlerde yer aldığı bildirildi. Teröristin, yine Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı köylerde de vatandaşlardan zorla para ve erzak alınması olaylarının faili olduğu kaydedildi. Bu arada Tunceli'nin Mazgirt İlçesi'nin 15 köy ve mahallesinde dün saat 14.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.



9 PKK'lı daha etkisiz


Mardin, Şırnak ve Muş'taki operasyonlarda 9 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde, dünkü “önemli yurt içi olaylar”a ilişkin bilgi verildi. Buna göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda, 3 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısının 328'e çıktı. Şırnak'ta devam eden operasyonda da 4 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen terör örgütü mensuplarının sayısının 303'e ulaştığı Şırnak'ta, bir el yapımı patlayıcı imha edildi. Muş'un Varto ilçesindeki operasyonda çıkan çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirildi.





#Pülümür
#Pale
#Emrah Kurt
8 yıl önce