|

Paragraf soruları zorladı

8. sınıf öğrencilerine yönelik TEOG'un ilk gün oturumları dün tamamlandı. Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri sorularını cevaplayan öğrenciler, en çok paragraf sorularında zorlandı.

Yeni Şafak
04:00 - 26/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:27 - 25/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

İyi bir liseye girmek için yarışan 1 milyon 174 bin 427 ortaokul 8'nci sınıf öğrencisi için, TEOG maratonunun ilk gün oturumları dün tamamlandı. Türkçe ile başlayan sınavlar matematikle devam etti, din kültürü ve ahlak bilgisi ile sona erdi. Bugün ise sırada fen bilimleri, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil oturumları var. Dün ve bugün yapılan sınavlara katılamayan ve mazeretini belgeleyen öğrenciler için mazeret sınavları 12-13 Aralık'ta düzenlenecek. Sonuçların ocak ayında açıklanması planlanıyor.







AYIRT EDİCİ SORULAR YÖNELTİLDİ


İlk oturumda öğrencilere, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorular yöneltildi. Türkçe sorularının geçen yıllara göre kıyaslandığında daha ayırt edici ve sınavdaki beş sorunun zorluk derecesinin yüksek olduğu söylendi. Bakırköy Gazi Ortaokulu'nda sınava giren öğrenciler, Türkçe sorularının kolay olduğunu, sadece parağraf sorularında biraz zorlandıklarını belirtti. Matematik sorularının ise geçen yıllara kıyasla, işlem yükünün fazla olduğu belirtildi. Genel olarak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde zorlanmayan öğrenciler, soruların kolay ve yoruma dayalı olduğunu söyledi.







Cevap anahtarı EBA'da


Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) ile Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü arasında yapılan işbirliğiyle, dün gerçekleştirilen son oturumun hemen ardından, soru ve cevaplar, hem yazılı hem ders öğretmenlerinin anlatımıyla videolu olarak EBA portalın üzerinden yayımlandı. Öğrenciler "www.eba.gov.tr" adresi üzerinden girerek cevaplara ulaşabilecek.


#teog sınavı
#Türkçe
#Matematik
#Din Kültürü
#sınav
8 yıl önce