|

Paralel medyadan 'Zergele' çarkı

Paralel'in basılı yayın organı Zaman Gazetesi, 2011 yılında yayınladığı haberinde PKK Kampı olarak yer verdiği Zergele Kampı için "Türk jetlerinin operasyonlarında siviller öldü" yalanıyla 'Zergele Köyü' dedi.

Yeni Şafak
23:09 - 1/08/2015 السبت
Güncelleme: 23:34 - 1/08/2015 السبت
Yeni Şafak

Paralel'in basılı yayın organı Zaman Gazetesi, internet sitesi üzerinden yayınladığı haberinde PKK'nın Zergele Kampı için Zergele Köyü diyerek bir skandala imza attı.



Zaman Gazetesi'nin resmi internet sitesinde 23 Ekim 2011 tarihinde "Terör örgütü PKK'nın kampları" başlığıyla bir haber yayınlayarak, bölgede bulunan PKK Kamplarının listesine yer vermişti.





Haberde; "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin terör örgütü PKK'ya yönelik yurt içi ve yurt dışında başlattığı operasyonlar devam ediyor. Havadan ve karadan devam eden operasyonlarda, terör örgütünün kampları yok edilmeye çalışılıyor." ifadelerine yer verilmiş ve "Zergele Kampı: Eğitim kampı. Sorumlusu Konsey üyesi Avareş kod adlı Mustafa Karasu." maddesi de bu kapsamda yer almıştı.




"Zergele Köyü"


Türk savaş uçaklarının PKK Kampları'na yönelik olarak başlatmış olduğu operasyonlara dair gerçeği yansıtmayan iddiaların yer aldığı bir haber yayınlayan yer veren Zaman Gazetesi, bu sefere de haberin bir çok noktasında Zergele Kampı'nı Zergele Köyü olarak belirtti.





Haberde; "PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarına yönelik bombardımanda, Kandil bölgesinde bulunan Zergele köyünün bu sabaha karşı TSK jetlerince vurulduğu ve 10 sivilin hayatını kaybettiği iddia ediliyor" ifadeleri yer alırken, Twitter'da 'ZergeleKöyündeKATLİAM' etiketiyle yapılan paylaşımların da duyurusu yapıldı.









#zergele
#PKK Kampı
#operasyon
#paralel medya
٪d سنوات قبل