|

Paralel okullara ‘Maarif’ darbesi

Paralel Yapı’nın Türkiye aleyhinde yürüttüğü karalama kampanyasının önüne geçecek Maarif Kanun Tasarısı Meclis’e sunuldu. Kanunla öğrencilere okul öncesinden üniversiteye kadar burslar verilip destek sağlanacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2016 Salı
Güncelleme: 00:45 - 24/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Okul öncesi eğitimden, üniversite eğitimine kadar tüm süreçlerinde vatandaşlara, soydaş ve akraba topluluklarına, öğrenimleri sırasında maddi, manevi destek vermek, eğitim ve öğretimlerine katkı sağlamak amacıyla Maarif Vakfı kuruluyor. Millî Eğitim Bakanlığı bütçesinden Maarif Vakfı'na 1 milyon Türk Lirası aktarılması planlanıyor.



VAKFIN MERKEZİ İSTANBUL


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), paralel yapının yurt dışında açtığı okullar ile Türkiye aleyhinde karalama kampanyası yürüttüğünün tespiti üzerine harekete geçmiş, yurt dışındaki okulları yönetecek bir vakıf kurulmasını kararlaştırmıştı. Maarif Vakfı'nın alt yapısı için çalışan MEB, Maarif Vakfı Kanun Tasarısı'nı Meclis'e sundu. TBMM Başkanlığı'na sunulan Maarif Vakfı Kanun Tasarısı'na göre vakfın merkezi İstanbul'da olacak.



12 ÜYESİ OLACAK


Maarif Vakfı'nın organları Mütevelli Heyeti, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu olacak. Mütevelli Heyeti, Maarif Vakfı'nın karar organı olup on iki üyeden oluşacak. Bunlardan dördü Cumhurbaşkanı ve üçü Bakanlar Kurulu tarafından atanan 7 daimi üye ile ikisi Millî Eğitim Bakanlığı temsilcisi olmak üzere Dışişleri ve Maliye Bakanlıkları ile Yükseköğretim Kurulu temsilcilerinden oluşacak.



1 MİLYON LİRALIK BÜTÇE


Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir ay içerisinde Maarif Vakfı'nın kuruluş işlemlerinde kullanılmak ve kalanı kuruluş tamamlandıktan sonra Maarif Vakfı'na devredilmek üzere Millî Eğitim Bakanlığı bütçesinden Maarif Vakfı'na bir milyon Türk Lirası aktarılacak.


#Paralel Yapı
#Maarif Kanun Tasarısı
8 yıl önce