|

"Paralel Yapı sınır tanımıyor"

AK Parti Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Koza İpek Grubu'na gerçekleştirilen operasyonu değerlendirerek, "Paralel yapı yurtiçinde kaybettiği meşruiyetini yurtdışında aramakta" dedi.

Yeni Şafak
19:14 - 2/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 19:47 - 2/09/2015 Çarşamba
Diğer

AK Parti Çanakkale Milletvekili Turan; "Dün paralel yapının ekonomik ayağının önemli bir kısmını temsil ettiği iddia edilen Koza Ipek grubuna MASAK ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.



Operasyonun muhteviyatının konuşulması bir yana paralel medya her seferinde olduğu gibi dikkatleri farklı yöne çekmekte, operasyonu kamuoyu nezdinde çarpıtmaya girişmektedir. Ipek grubu şirketlerinin mali tablolarında Şüphe verici hareketliliklerin bulunması, FETÖ'ye finansal destek sağlaması gerekçesiyle yapılan aramalar, paralel yapı tarafından özellikle uluslararası kamuoyuna medyaya operasyon gibi değerlendirilmekte. Konu basın değil Yunanistan'ın IMF'ye olan borcundan fazla bir miktar için ortaya atılan iddialardır. Paralel yapı yurtiçinde kaybettiği meşruiyetini yurtdışında aramakta.



Bu meşruiyet arayışı içerisinde kendi ülkesi hakkında karalamadan, iftiradan imtina etmeyen paralel yapı alçaklıkta sınır tanımamakta. Peşine taktığı koalisyon ortakları, siyasiler ve medya Yöneticileri paralel yapının yürüttüğü bu gayri Meşru davada yalan ve iftirada tıpkı paralel örgüt gibi üstün performans sergiliyorlar.



Herşeye rağmen paralel yapının tüm hukuk katliamlarına inat giriştikleri hukuksuzluklar milletimizin desteği ve hukuk çerçevesi içerisinde soruşturulacaktır" dedi.




#Bülent Turan
#paralel yapı
#AK Parti vekili
9 yıl önce