|

Paralelin beyin takımından

Geçici olarak görevden alınan eski İstanbul Başsavcıvekili Fikret Seçen’in, usulsüz dinlemelere ilişkin yürütülen soruşturmalarda rol aldığı ve Paralel Devlet Yapılanması’nın yargı içindeki beyin takımından olduğu tespit edildi.

Yeni Şafak
04:00 - 26/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:59 - 25/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

HSYK Başmüfettişi Yunus Nadi Kolukısa'nın hazırladığı rapor üzerine görevden uzaklaştırılan eski özel yetkili Başsavcı Vekili Fikret Seçen'in İstanbul'daki Askeri Casusluk Davası'nda, sanıklar lehine verilen TÜBİTAK raporunu dosyaya koymadığı, bir örgüt soruşturması başlatarak hakimlerin yanı sıra birçok kişiyi dinlettiği ve Dursun Çiçek ismini taşıyan farklı kişileri dinlettiği belirlendi.



USULSÜZ DİNLEDİ


Seçen'in paralel yapının emniyetteki uzantıları aracılığıyla usulsüz dinlemelere imza attığı ortaya çıktı. Seçen'in, bir örgüt soruşturması başlattığı ve hakimlerin yanı sıra çok sayıda kişinin 1,5 yıllık süre ile dinlenmesine sebebiyet verdiği de belirlendi. Hukukta örneği bulunmayan bu uygulama ile usulsüzlüğe imza attığı belirtilen Seçen'in “kumpas soruşturmaları” olarak bilinen Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk ve usulsüz dinlemelere ilişkin yürütülen soruşturmalarda rol aldığı ve Paralel Devlet Yapılanması'nın yargı içindeki beyin takımından olduğu tespit edildi.



#paralel yapı
#Fikret Seçen
#Paralel Devlet Yapılanması
8 yıl önce