|

Paralelin oyununu mahkeme bozdu

Paralel Yapı, Mersin’de tutuklu bulunan 5 polisi kurtarabilmek için yine tahliye oyununu devreye soktu. Toplu tahliye için sulh hakimliği yerine asli ceza mahkemesin başvuruldu. Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi, paralecilerin tahliye ve reddi hakim talebini reddetti.

Yeni Şafak
04:00 - 7/07/2015 الثلاثاء
Güncelleme: 23:41 - 6/07/2015 الإثنين
Yeni Şafak

İstanbul'daki tahliye krizinin benzeri için kollarını sıvayan paralel çete, Mersin'de tutuklanan 5 polisi hapisten kurtarmak için geçen ay harekete geçti. Şüpheli 5 polisin avukatı Mersin 3. Sulh Ceza Hakimliği'nce verilen tutuklama kararlarına itiraz etti. Değerlendirmeyi yapan 1. Sulh Ceza Hakimliği, itirazı reddetti. Avukatlar, tıpkı İstanbul'da olduğu gibi sulh ceza hakimliğinin reddettiği bu talebe dair Mersin 12. Asliye Ceza Mahkemesi'ne bir dilekçeyle başvurarak, aynı zamanda tahliye talebinde de bulundu. Mahkeme talebi reddetti.



BAŞSAVCILIK ENGEL OLDU


Avukatlar ise mahkemenin verdiği bu karara ilişkin de nöbetçi olan Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz etti. Ağır Ceza Mahkemesi de avukatların talebinin asliye ceza mahkemesi tarafından değerlendirebileceğine hükmetti. Bunun üzerine ise soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı bir üst mahkeme olan Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak bu kararın usule ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptalini istedi. Başvuruyu değerlendiren Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi savcının talebini kabul ederek ağır ceza mahkemesinin kararının yok hükmünde olduğundan kaldırılmasına karar verdi.



KAMİKAZELER TUTUKLANDI


istanbul'da Sulh ceza hakimlerini devre dışı bırakarak paralelcileri tahliye etmeye çalışan 29. Asliye Hakimi Metin Özçelik ile 32. Asliye Ceza Hakimi Mustafa Başer “örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklanmıştı. Olağanüstü toplanan HSYK, bu karara imza atan hakimler Başer ile Özçelik'i açığa almıştı.



Örgüt üyeliğinden


Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik yapılan operasyonda 5 Haziran günü mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 5'i “Terör örgütü kurmak, yönetmek, hükümetin işleyişini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs “ suçlamasıyla tutuklanmıştı. Eski Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkan Yardımcısı Ertuğrul Ş, “Milli İttifak”ın Mersin milletvekili adayı ve eski Mersin İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan K. ile eski Mersin İstihbarat Şube Müdürü Ali Ç'nin de aralarında bulunduğu 17 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.


#Paralel Devlet Yapılanması
#mersin
#tutuklu polisler
#Paralel Yapı
٪d سنوات قبل