|

Parantezi kapatacağız

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Parantezi kapatacağız. Şimdi Silopi'de parantez kapandı. Çok şükür Cizre'de parantez kapandı, yani oradaki terör örgütü bütünüyle bertaraf edildi. Aynı şekilde Sur'da ve diğer yerlerde. Şimdi zaman yaraları sarma zamanıdır, şimdi birlik, huzur ve demokrasi programımız çerçevesinde Türkiye'de terör örgütünün ortaya çıkarmış olduğu maddi ve manevi bütün kayıpları hep beraber saracağız" dedi.

Yeni Şafak
19:26 - 14/02/2016 Pazar
Güncelleme: 17:27 - 14/02/2016 Pazar
AA

Kurtulmuş, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Kocaeli'nin AK Parti'nin önemli "kalesinden" biri olduğunu söyledi.



Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Kurtulmuş,"Türkiye bölgenin siyasi şartlarından dolayı da zor bir süreçten geçiyor. Bu süreçte milletin 1 Kasım'da verdiği kararla siyasi ve iktisadi istikrarı sağlandı. Karşılaştığımız sorunların üstesinden gelebilecek siyasi kararlılığa sahibiz. Milletimiz 1 Kasım'da üzerine düşeni yaptı. Ülkenin yeni Türkiye istikametinde atması gereken adımları, reformları işaret etti. Türkiye'de bir daha siyasi trübülanslara fırsat vermeyecek şekilde güçlü iktidarı ortaya koydu" diye konuştu.



Türkiye'nin düşmanlarının ülkenin ayağına çelme takmaya çalıştığını anlatan Kurtulmuş, Türkiye'nin güçlü yürüyüşünde yolundan alıkonulmak istendiğini belirtti.



"Kıyamete kadar kardeşçe beraber yaşıyacağız"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 20 Temmuz'dan itibaren Türkiye'de çok zamanlı ve yönlü terör saldırıları başlatıldığını belirterek, şöyle konuştu:



"Bir taraftan DAEŞ'in bir taraftan PKK'nın diğer tarafta DHKP-C'nin ve bu örgütlerin arkasındaki dış desteklerin Türkiye'yi nasıl bir halet-i ruhiye içine sokmaya çalıştığını görüyorsunuz. Türkiye'de Suruç katliamıyla başlayan süreçte kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Açılan çukurların hepsi tek tek kapatılıyor ve tek tek terör faaliyetlerinde bulunan odaklar bertaraf ediliyor. Karşımızda gördüğümüz şey sadece PKK'nın çukur kazan 3-5 militanından ibaret değildir. PKK ve DAEŞ benzeri örgütlerin tamamının arkasında birtakım büyük güçlerin istihbarat destekleri vardır, silah destekleri vardır, mali destekleri vardır, siyasi destekleri vardır. Her zaman da böyle olmuştur. Bu örgütler kullanım tarihi geçtiği zaman da fırlatılır çöp tenekesine atılırlar. Sadece bir örnek vereyim ASALA diye bir örgüt vardı, şimdi nerede bu örgüt. İşini gördüler, kullandılar ve çöp tenekesine attılar. Buradan şunu ifade etmek istiyorum, zaman içinde terör örgütlerinin adı değişebilir."



Türkiye'yi karıştırmak isteyenlerin planlarının değişebileceğini anlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti:



"Bazen terör örgütlerini taşeron olarak kullanırlar. Bazen milletin arasında fitne fesat sokmaya çalışırlar. Bazen sağ-sol kavgası diye görünürler, bazen Alevi-Sünni çekişmesi diye boy gösterirler. Bazen de bu memlekette insanlarımızı etnik kökenlerimize göre ayırarak siyaset yaparlar. Çok şükür bu millet, bu fitne fesat devirlerini geride bıraktığı gibi bugün karşılaştığımız fitne fesatı da geride bırakacak. Türkiye'de bu milletin arasına koymaya çalıştıkları tarihsel kopuş, duygusal kopuş dedikleri işler asla olmayacaktır. Çünkü biz Türkler ve Kürtler tesadüfen bir arada değiliz. Biz 2016 yılı oldu da ilk sefer karşılaştık değiliz. Bu memlekette Selahaddin Eyyubi'nin, Kılıç Arslan'ın çocukları olarak bin kusur senedir komşuyuz, akrabayız, eşimizi, aşımızı aynı kültürün içerisinden bulmuş insanlarız. Bu memleketteki farklı insanlarımızın hepsi biliyor ki hiçbirinin bir diğerinden farklı geleceği ve istikbali yoktur. Onun için kardeşçe, dostça, akraba olarak kıyamete kadar beraber yaşıyacağız. Fitne fesatçılar, fesat işlerine devam edecek. Onlar arkalarındaki destekleriyle Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalışacak. Ama Türkiye bu badireyi atlatacak ve yeni güçlü Türkiye istikametinde koşar adım yoluna devam edecektir."



"Türkiye, bu yaraları en kısa zamanda saracak"

Silopi için söylediği bir sözü anımsatan Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:



"Parantezi kapatacağız. Şimdi Silopi'de parantez kapandı. Çok şükür Cizre'de parantez kapandı, yani oradaki terör örgütü bütünüyle bertaraf edildi. Aynı şekilde Sur'da ve diğer yerlerde. Şimdi zaman yaraları sarma zamanıdır. Şimdi birlik, huzur ve demokrasi programımız çerçevesinde Türkiye'de terör örgütünün ortaya çıkarmış olduğu maddi ve manevi bütün kayıpları hep beraber saracağız. Bunun için kamu kurum ve kuruluşlar elinden geleni yapacak, siyasi istikrar üzerine düşeni yapacak. Sivil toplum kuruluşlarının da bütün siyasi partilerin de bu sürece katkıda bulunmasını temenni ediyoruz. Türkiye, bu yaraları en kısa zamanda saracak ve yoluna devam edecek. Birileri Türkiye'yi Ortadoğu'daki ülkelerden birine benzetmeye çalışıyor. Kimsenin buna gücü yetmeyecek. Türkiye'nin etrafından olan bütün bu olaylar Türkiye'ye karşı bu fitne fesat işleri olmasının sebebi de çok açık şekilde Türkiye'nin bu coğrafyanın kilit taşı olmasıdır. İstiyorlar ki Türkiye'yi oradan söksünler ve bütün coğrafyayı darmadağın hale getirsinler. Buna müsaade etmeyeceğiz. Buna bu millet müsaade etmeyecek. Bu milletin siyasi kararlılığı buna müsaade etmeyecek ve hep beraber daha güçlü Türkiye'ye doğru yürüyeceğiz."



Konuşmaların ardından AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kurtulmuş'a vazo hediye etti.





#Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş
#terör
#operasyon
8 yıl önce