|

Parti kapatma tarihe karışıyor

Uyum çalışmalarına odaklanan AK Parti, konuya ilişkin taslağı hazırladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan taslak raporda, parti kapatma tarihe karışıyor.

Yeni Şafak ve
08:00 - 6/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:08 - 6/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Parti kapatma yerine  partilere sadece Hazine yardımından para cezası kesilmesi, suç işleyen partililer hakkında cezai işlem yapılması öngörülüyor.
Parti kapatma yerine partilere sadece Hazine yardımından para cezası kesilmesi, suç işleyen partililer hakkında cezai işlem yapılması öngörülüyor.

Parti kapatma yerine partilere sadece Hazine yardımından para cezası kesilmesi, suç işleyen partililer hakkında cezai işlem yapılması öngörülüyor. 2019 yılında hayata geçecek olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde cumhurbaşkanlığının her hangi bir sebeple boşalması ihtimali de göz önünde tutuldu. Bu durum için sıralamaya tabi tutulan cumhurbaşkanı yardımcılarından birinci yardımcının seçime kadar süreci yönetmesi düşünülüyor. Bir kişinin aynı anda Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilli adayı olup olamayacağı konusunda AK Parti'deki hakim havanın bunun uygun olmayacağı yönünde olduğu belirtiliyor.

TEK LİSTE ORTAK SAYIM

İttifak konusunda da AK Parti’deki ağırlıklı görüş, tek liste, ortak sayım olması yönünde. Parti amblemlerinin aynı bölümde mi yoksa ayrı ayrı yerlerde mi olacağı henüz netlik kazanmadı. Seçim ittifakının ise üç parti ile sınırlandırılması ağırlık kazanan bir başka konu.


#TBMM
#Yasa
#Parti Kapatma
6 yıl önce