|

Patlayıcıları poşetlerle tarlaya attılar

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, takip edilen bir araçtan atılan poşetlerde, 5 kilogram patlayıcı, 24 alıcı, 2 kumanda, 7 telsizli düzenek, 14 alıcı verici devre, 2 saatli düzenek ve 9 elektronik devre ele geçirildi. Operasyonda, araçta bulunan ve gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Yeni Şafak
10:40 - 14/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:22 - 14/12/2017 Perşembe
AA
Poşetler içerisinde patlayıcılar ele geçirildi.
Poşetler içerisinde patlayıcılar ele geçirildi.
Mardin'in
Nusaybin
ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, takip edilen bir araçtan tarlaya atılan poşetlerde, 5 kilogram patlayıcı, 24 alıcı, 2 kumanda, 7 telsizli düzenek, 14 alıcı verici devre, 2 saatli düzenek ve 9 elektronik devre ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla terör örgütü PKK üyelerinin yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, patlayıcı madde taşıdığı bilgisi alınan bir araç takip edildi.

Takip sonrasında içerisinde 3 kişinin bulunduğu araç, İstihbarat, Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyonla durduruldu. Araç içerisinde bulunan ve karanlıktan faydalanan 1 kişi, ellerindeki poşetleri tarlaya atarak kaçtı.

Tarlaya atılan poşetlerde, 5 kilogram patlayıcı, 24 alıcı, 2 kumanda, 7 telsizli düzenek, 14 alıcı verici devre, 2 saatli düzenek ve 9 elektronik devre ele geçirildi.

Operasyonda, araçta bulunan 2 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüpheliler tutuklandı.

Nusaybin'de bulunan patlayıcı imha edildi

Öte yandan Nusaybin'de sokağa çıkma yasağının devam ettiği mahallelerde ele geçirilen patlayıcı imha edildi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ilçede TOKİ tarafından yapılan inşaat çalışmaları sırasında, 12 kilogramlık mutfak tüpü ve piknik tüpüne hazırlanmış el yapımı patlayıcı ile havan mühimmatı bulundu.


Patlayıcı dolu tüp ve havan mühimmat, özel olarak hazırlanan patlama çukurunda kontrollü şekilde infilak ettirildi.

Nusaybin'de huzur ve güvenliğin tesisi amacıyla geçen yıl düzenlenen "Atmaca-7 Operasyonu" kapsamında 14 Mart 2016'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 25 Temmuz 2016'da 6 mahalle hariç kısmen kaldırılmıştı.

#Mardin
#Nusaybin
6 yıl önce