|

Pensilvanya’nın ışığı da sönecek

Başbakan Binali Yıldırım, Iğdırlılara, teröristlerin, Türkiye düşmanlarının hep birlikte hayır dediğini belirterek, ona göre karar vermelerini istedi. FETÖ’nün PKK ile 'hayır' için çalıştığını belirten Yıldırım, “16 Nisan’da evet dediğinizde Kandil’in mumu sönecek, 'evet' dediğinizde Pensilvanya’nın ışığı sönecek” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 23/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:28 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Pensilvanya’nın ışığı da sönecek
Pensilvanya’nın ışığı da sönecek

Iğdır Zübeyde Hanım Bulvarı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, kardeşliği bozmaya hiçbir gücün yetmeyeceğini söyledi. Yıldırım, özetle şunları söyledi:



Şunu bilmenizi istiyorum: Ne Iğdır'daki bu kardeşliği ne Türkiye'deki kardeşliği bozmaya hiçbir terör örgütünün gücü yetmeyecek, ne Fetö'cülerin ne PKK'lıların ne de bazı Avrupalı ülkelerin... Bizi birbirimize hasım etmeye asla ve asla kimsenin gücü yetmeyecek. Bugüne kadar bütün zorluklara birlikte göğüs gerdik. İnşallah bugün de yarın da bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız ve birlikte Türkiye olacağız.



ONLARA EN GÜZEL CEVABI VERİN


Şu anda içeride ve dışarıda bütün terör örgütleri kol kola verdi, anayasa değişikliğine karşı “Hayır verin” diye kampanya yapıyor. FETÖ, PKK ile hayır için çalışıyor. FETÖ'nün dümen suyuna girmiş bazı siyasetçiler de milliyetçi görünüp terörün değirmenine su taşıyıp, ekmeğine yağ sürüyor. Dost bildiğimiz Avrupa, sandıktan hayır çıkması için fiili kampanya yapıyor. 16 Nisan'da bunlara en güzel cevabı vermeye hazır mısınız?



KURDUKLARI TUZAĞI GÖRÜN


Bu terör örgütlerinin nasıl bir tuzak içinde olduğunu görün. Terör örgütlerinin ne yapmaya çalıştığını görün. Terör örgütlerinin, Türkiye düşmanlarının nasıl biraraya geldiğini görün lütfen. Bizim hayır diyene de tabii ki saygımız var. Hayır da evet de başımız gözümüz üstündedir. Hayır diyen katiyen terörist değildir, ancak teröristlerin, Türkiye düşmanlarının hep birlikte hayır dediklerini görelim, ona göre kararımızı verelim.



MİLLET SEVİNECEK


FETÖ'nün oyuncağı olmuş bazı siyasi hizipler, milliyetçi kardeşlerimizin asla temsilcisi değildir. Milliyetçi, ülkücü kardeşlerimiz için vatanın birliği, beraberliği, ay yıldızlı bayrak her şeyin önünde gelir. Bunlar Kürt maskesi takmışlar, bunlar milliyetçi maskesi takmışlar ama bunlar teröre, PKK'ya, FETÖ'ye destek veriyor. Evet dediğinizde Kandil'in mumu sönecek, evet dediğinizde Pensilvanya'nın ışığı sönecek, evet dediğinizde teröristler korkacak, millet sevinecek.





Yalanda ölçü tanımıyorlar


Elazığ'da bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Kanal 7 ve Ülke TV ortak canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. Referandum sürecine değinen Yıldırım, “hayırcı” bir ekibin yalanda ölçü tanımadığını söyledi. Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:



YAPTIĞIMIZ İŞ ÇOK AÇIK VE NET


Anayasa değişikliği paketinde yaptığımız iş çok açık ve net. Milletin gözü önünde her şey belli. Her şeyi sorabilir vatandaş. Getirdiğimiz bu 18 maddeyle ilgili çekinebileceğimiz, 'buna da nasıl cevap vereceğiz' diyeceğimiz hiçbir şey yok. Ama maalesef 'hayır' grubundaki ekip, yalanda ölçü, sınır tanımıyor, vitesten atmış vaziyetteler. Millet 'ülkeyi yönetsin' diye seçiyor. Çılgınlık yapan kim olursa, babası da, evladı da olsa affetmez millet. Demokrasi ile padişahlığı birbirine karıştırıyor. Demokrasiye geçtik, demokrasimiz de çok ilerledi. Demokrasinin ne kadar ilerlediğini, ne kadar kıymetli olduğunu biz 15 Temmuz'da gördük.



TEMSİLDE ADALET


Sandıklar açıldı, sayıldı, cumhurbaşkanı seçildi. Artık 5 yıl ülkeyi sen yöneteceksin. Meclis oluştu, Meclis de kendi görevini yapacak. Yeni sistem, sürekli iktidar çıkarıyor, temsilde adalet daha geniş. Şimdi yüzde 50'nin altında iktidar olma şansınız yok, iktidar olmama ihtimali de yok. Bu ne demektir, sürekli istikrar, güçlü iktidar. Çılgınlığın henüz mevzuatı yok.



OĞLU ASKERLİK BİLE YAPMADI


Çılgınlık yapmak isteyen her zaman yapar, onu da hayatıyla öder. Türkiye'de kimse kolay kolay darbeye kalkışamaz. Bu sistem değişikliğinden sonra, yüzde 50 ve üzeri bir iktidar gücünü millet verdikten sonra darbe yapmaya kalkmak çılgınlıktır. Kılıçdaroğlu'nun oğlu kaç yaşında? Askerliğini yapmamış, bilen var mı? Hala askerliğini yapmamış, 30 yaşın üzerinde niye yapmamış? Bizim çocuklarımız gitti, yaptı. Bunları söyleyince lafın nereye gideceğini herkesin bilmesi lazım. Sen SSK müdürü olunca torununu bile 14 aylık sigortalı yapacaksın. Ondan sonra vatan, millet diye anlatacaksın.




#Başbakan
#Binali Yıldırım
#16 Nisan 2017
#Anayasa referandumu
#FETÖ
#PKK
7 yıl önce