|

Picasso operasyonu

Erzurum’da dünyaca ünlü İspanyol ressam Pablo Ruiz Picasso’ya ait 78 yıllık tablo ile parşömen kağıdına sentezlenmiş antik Mısır hiyeroglif resimleri olan 3 farklı obje ele geçirildi. Tabloyu 5 milyon dolara satmak isteyen 3 kişi gözaltına alındı

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/04/2017 Cuma
Güncelleme: 00:51 - 7/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
Irak’tan kaçırılan Picasso’ya ait tablo ile antik Mısır hiyeroglif resimleri bu lunan 3 adet farklı esere el konuldu.
Irak’tan kaçırılan Picasso’ya ait tablo ile antik Mısır hiyeroglif resimleri bu lunan 3 adet farklı esere el konuldu.

Dünyaca ünlü İspanyol ressam Pablo Ruiz Picasso’nun 78 yıllık tablosunu 5 milyon dolara satmak isteyen 3 kişi yakalandı. İl Jandarma Komutanlığına bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, yürüttükleri istihbari çalışmalar sonucunda, Picasso’ya ait bir tablonun Van’dan Erzurum’a getirilerek satılacağı bilgisine ulaştı. Teknik ve fiziki takip sonucunda A.D, İ.A. ve S.K’nin içinde bulunduğu bir otomobil Erzurum’un Horasan ilçesinde durduruldu.


MÜZEDEN ÇALINMIŞ

Otomobilde yapılan aramada, Irak Devlet Müzesi’nden çalındığı tahmin edilen ünlü ressam Picasso’ya ait 1939 yapımı tablonun yanı sıra parşömen kağıdı üzerine sentezlenmiş antik Mısır hiyeroglif resimleri bulunan 3 farklı obje bulundu. Arkasında Picasso’ya ait olduğuna dair bilgi ve mühürler bulunan tablonun ön yüzünde ise sanatçının “1939 Picasso” yazılı imzasının olduğu ve yaklaşık 5 milyon dolar karşılığında satılmaya çalışıldığı tespit edildi.

MUHAFAZA ALTINDA

Tablo ile diğer objeler, Erzurum Müze Müdürlüğü yetkilileri ve Atatürk Üniversitesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanlığı’ndan da görüş alınarak, “2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanunu” kapsamında olup olmadığının tespiti yapılmak üzere muhafaza altına alındı. Tarihi eser kaçakçılığına ilişkin gözalına alınan A.D, İ.A. ve S.K. işlemlerinden ardından adliyeye sevk edildi.

#Erzurum
#Pablo Ruiz Picasso
#Mısır
7 yıl önce