|

PKK barınakları yerle bir edildi

Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütü PKK'nın Kars'ın Kağızman ilçesinde tespit edilen sığınak ve barınaklarının icra edilen hava harekâtı ile imha edildiğini duyurdu.

Yeni Şafak
16:19 - 19/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:30 - 19/11/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Genelkurmay Başkanlığı operasyonlara ilişkin açıklamada bulundu. İşte o açıklamalar:



Yaşam malzemesi ele geçirildi

Tunceli / Nazımiye'de devam eden operasyonda, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca kullanılan üç adet sığınakta, muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.



2 terörist teslim oldu

Hakkâri'de, Bölücü Terör Örgütü'nden kaçan bir terörist, silah ve mühimmatı (bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bu silaha ait üç adet şarjör ve 90 adet mermi) ile birlikte güvenlik güçlerine teslim olmuştur.


Mardin'de, Bölücü Terör Örgütü'nden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur.



Evde yapılan aramada silah ve mühimmat bulundu

Siirt'de, Bölücü Terör Örgütü ile bağlantılı olduğu tespit edilen işbirlikçi bir şahsın evinde yapılan aramada, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, sekiz adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 506 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mermisi ele geçirilmiş, olayla ilgili iki şüpheli şahıs göz altına alınmıştır.



15 işbirlikçi gözaltına alındı

Siirt / Şirvan'da, Bölücü Terör Örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 15 şüpheli işbirlikçi şahıs göz altına alınmış, yapılan aramalarda; dört adet av tüfeği, beş adet tabanca, 132 adet tabanca fişeği, 20 metre kablo ve elektronik malzeme, muhtelif örgütsel doküman ele geçirilmiştir.



3 DAEŞ'li yakalandı

Kilis'de, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan yabancı uyruklu üç DEAŞ Terör Örgütü mensubu yakalanmıştır.



Barınaklar imha edildi


Bölücü Terör Örgütü'nün Kars / Kağızman'da tespit edilen sığınak ve barınakları icra edilen hava harekâtı ile imha edilmiştir.


#genelkurmay
#pkk
#barınak
8 yıl önce