|

PKK bombacısı her şeyi itiraf etti

Beşiktaş'ta gerçekleştirilen terör saldırılarının ardından eylül ayında yakalanan PKK'lı teröristin ifadeleri dikkati çekti. Örgütün işleyişine yönelik birçok bilgi veren terörist İhsan O., bombalı saldırıların kameraya alındığını ve PKK'nın yöneticileri tarafından izlendiğini söyledi.

Yeni Şafak
09:32 - 16/12/2016 Cuma
Güncelleme: 09:55 - 16/12/2016 Cuma
Diğer

Adana'da eylül ayında yakalanan PKK'nın bombacısı terörist İhsan O., Suriye'nin Aynel Arap ilçesi yakınlarındaki sabotaj okulunda eğitim aldığını, daha sonra metropollerde eylem talimatı verildiğini anlattı. Terörist, Derik yakınlarında KCK yöneticisi Bahoz Erdal'la da görüştüğünü öne sürdü.



İstanbul'da yaşanan eş zamanlı terör saldırısı sonrasında dikkatler bir kez daha PKK'nın Suriye'deki sabotaj eğitim kamplarına çevrilirken, geçen eylül Adana'da yakalanan PKK bombacısı İhsan O. bu konuda ifadesinde ayrıntılı bilgiler verdi.



"Saldırıları kameraya çekiyorduk"


Milliyet'in haberine göre; Suriye de bir buçuk ay eğitim aldığını belirten terörist, diğer eğitim görenlerle konuşmalarının yasak olduğunu söyledi. Daha sonra terör saldırıları gerçekleştirmek üzere eğitim aldığını belirten terörist İhsan O., patlama sırasında olayın kameraya alındığını belirterek şunları söyledi:



"Hareketli hedeflerde aracın tam geçişi esnasında bombanın patlatılması gerekir. Patlatma sırasında olayı bir kişi yanlışlık veya eksikliği görmemiz için kameraya alır. Görüntüler Bahoz ve Sinan isimli eğiticiler tarafından değerlendirilir. Ben 5-6 kez Kobani bölgesindeki boş köylerde mayın patlatarak araçlar üzerinde denedim. Okul yönetimi tarafından bombayı aracın tam ortasında patlattığım söyleniyordu. Beğeni kazanıyordum. Sabotaj eğitimi bittikten sonra Baran, bana 'Adana'da görevlendirildin' dedi."



Alçak talimat


Terörist İhsan O. Derik'te KCK'nın yöneticilerinden Bahoz Erdal ile görüştüğünü de öne sürerek şunları söyledi:



"Derik'te bir evde Baran beni bir odaya çağırdı. KCK üst düzey yönetisi olan Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin vardı. Bahoz Erdal, Kürtçe nereli olduğumu sordu. Adımın Erdal olduğunu söyledim ama gerçek adımı söylemedim. Bahoz Erdal bana, “Teknikten uzak duracaksın. Telefon kullanmayacaksın” dedi. Bahoz Erdal, beyaz renkli aracın sağına bindi. Kapılar kapanıca 3 araç hareket etti. Onlar gidince Baran, bana “Bahoz Erdal'la da tanıştın” dedi. 12 Haziran'da Derik'e gittik. Baran bana 6 bin lira verdi. Eylül'de Suriye'ye gittim. Baran bana, “Doğu ve Güneydoğu'da görev yapmış polis, asker, savcı ve hakimlerin ikametlerinin tespit et onları imha et” diye talimat verdi."



Suriye'den gönderilen bombalar ele geçirildi


İhsan O.'nun gözaltına alındığı operasyonda yakalanan Mahmut B. adlı kişinin işyerinde yapılan aramada, 20 kilogram patlayıcı hammaddesi, 560 gram patlayıcı madde, 10 elektrikli kapsül, 10 normal kapsül, 2 parça 21 metre uzunluğunda infilaklı fitil, 2 metre saniyeli fitil ele geçirildi. Malzemelerin, bombalı saldırılarda kullanılmak amacıyla Baran kod adlı PKK'lı tarafından Suriye'den gönderildiği anlaşıldı.


#PKK
#Terör Saldırıları
#Terörist
7 yıl önce