|

PKK kıskaçta

Şırnak’ta devam eden operasyonlarda PKK’lı teröristler 4 koldan çembere alındı. Polis ve jandarma özel harekat timlerince ağır makineli silahlarla yoğun ateş altına alınan teröristlerin kaçmasına fırsat verilmiyor. Devam eden operasyonlarda bugüne kadar 263 terörist öldürüldü.

Yeni Şafak ve
03:00 - 29/04/2016 Cuma
Güncelleme: 00:30 - 29/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Şırnak'ta Jandarma ve polis özel harekat polisin ortak yürüttüğü operasyonlarda PKK'lılar İsmetpaşa, Yeni ve Bahçelievler Mahallesi'nde sıkıştırılırken, çatışmalar daha çok 3 mahallede yoğunlaştı. Güvenlik güçleri, burada köşeye sıkıştırdıkları PKK'lıları etkisiz hale getirilmesi için dört koldan ilerleyişini sürdürüyor. Askerler ile PKK'lılar arasında zaman zaman şiddetli çatışmalar yaşanıyor.



BURDAN ÇIKIŞ YOK


Yeşilyurt, Gazipaşa, Cumhuriyet ve Dicle mahalleleri PKK'lılardan temizlenirken, İsmetpaşa, Yeni ve Bahçelievler mahallesi 4 koldan polis ve jandarma özel harekat timlerince ağır makineli silahlarla yoğun ateş altına alarak çember içine aldıkları PKK'lıların kaçmasına fırsat vermiyor. Çatışmaların bittiği mahallelerde ise PKK'lılar tarafından kazılarak patlayıcı tuzaklanan hendek ve kurulan barikatlar tek tek temizleniyor. Şırnak kent merkezinde devam eden operasyonda bugüne kadar 263 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, 2 bin 650 evde arama yapıldı ve bulunan 763 el yapımı patlayıcı imha edildi.



GATA'DAN ACI HABER


Şırnak'ta 1 ay önce teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu ağır yaralanarak GATA'ya kaldırılan Jandarma Uzman Çavuş Şevket Kolankaya yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit düştü. Şehit Kolankaya, memleketi Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde toprağa verildi.



Şırnak'tan
acı haber: 2 şehit






Şırnak'ta dün yaşanan çatışmalarda 1 üsteğmen ve 1 uzman çavuş şehit düştü. Sabah saatlerinde operasyonların yoğunlaştığı İsmetpaşa Mahallesi'nde PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Jandarma Üsteğmen Rahim Çelik şehit düştü. Akşam saatlerinde de Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşanan çatışmada Astsubay Serdal Uyanık şehit oldu. Şehit Çelik'in İstanbul Sultanbeyli'deki baba evine ateş düştü. Şehidin 5 aylık İrfan ve Eymen adlı ikiz çocukları olduğu öğrenildi.



#Şırnak
#Şevket Kolankaya
#Gata
8 yıl önce