|

PKK mezarlığı

Şırnak’ta vatandaşlardan gelen ‘ağır koku’ şikayeti üzerine polis ekipleri Cumhuriyet Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Yapılan aramalarda teröristlere ait 6 ceset ile çok sayıda silah çıktı. Örgütün operasyonlar sırasında ölen teröristleri buraya sakladığı tahmin ediliyor. Mardin Savur'da ise düzenlenen operasyonda 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:32 - 29/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Şırnak'ta bir evde PKK'lı 6 teröristin cesedi silahları ile bulundu. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların tamamlandığı, sokağa çıkma yasağının sürdüğü kentte İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Özel Harekat şubeleri ekiplerince tuzaklanan patlayıcıların tespiti ve imhasına yönelik arama çalışmaları sürüyor.



6 PKK'LININ CESEDİ ÇIKTI


Polis ekiplerince Cumhuriyet Mahallesi Güneş Sokak'taki bir evde ağır koku gelmesi üzerine yapılan aramada bodrum katında PKK'lı 6 teröristin cesedini buldu. Evde teröristlere ait 12 Kalaşnikof, makineli tüfek, 14 el bombası, bu silahlara ait çok sayıda fişek ve şarjör ile gece görüşlü 2 dürbün ve örgütsel döküman ele geçirildi. Cesetler otopsi için Şırnak Devlet Hastanesine kaldırıldı. Güvenlik güçlerince kentte arama çalışmaları sürüyor.



KONSERVE KUTUSUNA EYP!


Hakkari'de ise PKK'lı teröristlerce konserve kutularına tuzaklanmış el yapımı patlayıcılar ele geçirildi. Şemdinli Derecik Güney Dağları bölgesinde yapılan arama taramada 7 çuval ve bir bidon içinde patlayıcı madde, 9 konserve kutusuna tuzaklanmış el yapımı patlayıcı düzeneği, muhtelif tipte tüpler, 6 roket, yaşam malzemeleri, Biksi makineli tüfeği mühimmatı ve 100 Kalaşnikof mermisi ele geçirildi.



PKK'DA BÜYÜK SIKINTI


Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla büyük kayıplar vermesi ve militanlarının bir bölümünü destek amacıyla Suriye'deki kolu PYD'ye göndermesi, bölücü terör örgütü PKK'yı zora soktu. Kandil'in emriyle örgüte yeni katılan teröristler, 2 haftalık eğitimin ardından sahaya sürülmeye başlandı. Acemi olan teröristler sahada büyük kayıplar verdi.



10 hedef yerle bir


TSK Irak'ın kuzeyine bölgelerine hava harekatı düzenledi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nca önceki gün 19.02-20.22 saatlerinde Irak'ın kuzeyindeki Hakurk ve Gara bölgelerine hava harekatı düzenlendi. Jetler bölücü terör örgütü üyelerince kullanılan, aralarında barınak, sığınak ve malzeme deposunun bulunduğu 10 hedefi imha etti. Harekatın ardından uçakların üslerine emniyetle döndüğü belirtildi.



PKK'lıların bulunduğu eve baskın


Mardin'in Savur ilçesinde Jandarma Komutanlığı ekipleri Bağyaka Mahallesi'nde teröristlerin bulunduğu eve baskın düzenledi.


Güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler çatışma çıktı. Operasyonda 5 hain öldürüldü. Sansasyonel eylem hazırlığında olduğu öğrenilen teröristlerin evinde yapılan armada 160 çuval içersinde 8 ton amonyum nitrat, 60 litrelik 5 bidon dolusu mazot, 3 A4 patlayıcı, düzenek, pil blokları ve kablo ele geçirildi.


#Şırnak
#PKK
8 yıl önce