|

PKK propagandası yapan 13 kişi daha yakalandı

Siirt'te sosyal medya hesaplarından terör örgütü PKK propagandası yaptıkları öne sürülen 12 kişi yakalanırken, Erzurum'un Hınıs ilçesinde de, sosyal paylaşım sitesinden terör örgütü propagandası yaptığı ve devlet büyüklerine hakaret ettiği iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
12:17 - 3/01/2017 Salı
Güncelleme: 12:50 - 3/01/2017 Salı
AA
İnternet
İnternet

Erzurum'un Hınıs ilçesinde, sosyal paylaşım sitesinden terör örgütü propagandası yaptığı ve devlet büyüklerine hakaret ettiği iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı.



Bir istihbaratı değerlendiren Hınıs İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede yaşayan S.B'nin sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımları incelemeye aldı.



İnceleme sonucu, devlet büyüklerine hakaret ve terör örgütü propagandası içerikli paylaşımlar yaptığı belirlenen S.B. yakalandı.



Gözaltına alınan zanlı, İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.



Siirt'te de 12 kişi yakalandı


Siirt'te sosyal medya hesaplarından terör örgütü PKK propagandası yaptıkları öne sürülen 12 kişi yakalandı.



Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğünce PKK terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesine yönelik çalışmalar kapsamında, sosyal paylaşım siteleri üzerinden devlet büyükleri ile güvenlik güçlerine yönelik hakaret, terör örgütü propagandası ve devletin egemenliğini aşağılama içeren paylaşımlarda bulundukları tespit edilen kişilerin yakalanması amacıyla 4 gün önce eş zamanlı operasyon düzenlendi.



İl merkezinde 8, Kurtalan ilçesinde de 4 şüpheli olmak üzere 12 şüpheli gözaltına alındı.






#Erzurum
#Hınıs
7 yıl önce