|

PKK propagandası yapan 2 öğretmen tutuklandı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde "terör örgütü PKK'nın yöneticilerinin iş bırakma talimatına uyduğu, yasa dışı yürüyüşlere katıldığı ve sosyal medyada terör örgütü propagandası yaptıkları" iddiasıyla gözaltına alınan 9 öğretmenden 2’si tutuklandı.

Yeni Şafak
22:23 - 11/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 22:39 - 11/01/2017 Çarşamba
AA

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yürütülen terör operasyonunda gözaltında alınan 9 öğretmenden 2'si tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, sosyal paylaşım siteleri üzerinden “PKK/KCK silahlı terör örgütü propagandası" yapan ve yasadışı yürüyüşlere katıldığı tespit edilen öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8 Eylül 2016'da açığa alındı.



İlçe Emniyet Müdürlüğünce, açığa alınan/ihraç olan 9 öğretmen, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si tutuklandı, 6'sı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 1 kişi ise savcılıkça serbest bırakıldı.



Ayrıca, “PKK/KCK silahlı terör örgütü propagandası" yapan ve yasadışı yürüyüşlere katıldığı tespit edilen 6 öğretmenin daha İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonla gözaltına alındığı bildirildi.






#Kızıltepe
#Mardin
#Terör operasyonu
7 yıl önce