|

PKK Şenay öğretmeni katletti

PKK’lı teröristler, Batman’ın Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracını taradı. Saldırıda başka araçtaki öğretmen hayatını kaybetti. Kaçan teröristler, Jandarma Karakolu önünde güvenlik güçlerinin dur ihtarı üzerine aracı infilak ettirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 09:57 - 10/06/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​PKK Şenay öğretmeni katletti
​PKK Şenay öğretmeni katletti

Batman’da PKK’lı teröristler peşpeşe iki saldırı düzenlendi. Kozluk’ta saat 11.30 sıralarında 2 terör örgütü mensubu gasbettikleri araçla, Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık’ın içinde olmadığı ve avukat yeğeni Muhammet Işık’ın kullandığı özel araca yönelik silahlı saldırıda bulundu. Saldırıda, seken kurşunlar, olay yerinden geçen Kozlu Çok Programlı Anadolu Lisesinde görevli 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın bulunduğu araca isabet etti. Ağır yaralanan Yalçın, kaldırıldığı hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Saldırıda bir öğretmen de hafif yaralandı.

DUR İHTARINA UYMADILAR

Olay yerinden kaçan araç, Bekirhan Belde Jandarma Karakolu önünde uygulama yapan güvenlik güçlerince durdurulmaya çalışıldı. “Dur” ihtarına uymayan teröristler, aracı infilak ettirdi. Olay yerinde bulunan 2 asker ve bir vatandaş yaralandı. Yaralılar, hastahanede tedavi altına alındı. Saldırıyı gerçekleştiren bir terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçlerince geniş çaplı operasyon başlatıldı.


VAHŞİ YÜZLERİNİ GÖSTERDİLER

Kendisine yönelik saldırı olabileceği yönünde bilgiler aldığını vurgulayan Veysi Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Olay evimin çıkışında oldu hedeflerinde benim olduğunu düşünüyoruz. Çünkü yaklaşık bir hafta önce bu yönde istihbari bilgi tarafıma iletilmişti. Bu ramazanda, bu cuma gününde vahşi yüzlerini bir kez daha gösterdiler”

6 aydır görevdeydi

Genç öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın, Ekim 2016’de, 18’inci tercih yeri olan ilçeye atandığı ve atamasının yapıldığı gün sevincini sosyal medya hesabından, “Öğretmen oldum ben” sözleriyle paylaştığı öğrenildi.


#PKK
#Batman
7 yıl önce