|

PKK ve FETÖ mesaisi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani, ABD Başkan Yardımcısı Biden’dan bir gün önce Ankara’da temaslarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım tarafından kabul edilen Barzani ile FETÖ, IŞİD ve PKK terörü ile mücadele, Musul operasyonu ve Suriye’deki gelişmeler ele alındı

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:04 - 24/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Ankara'nın ABD Başkan Yardımcısı Biden'ı ağırlamaya hazırlandığı, Suriye ve Irak'ta önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani Türkiye'ye geldi.



SİNİRLİOĞLU KARŞILADI


Dün sabah saatlerinde Esenboğa Havalimanı'nda Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun karşıladığı Barzani'nin ilk durağı MİT oldu. Temaslarına akşam saatlerinde başlayan Barzani önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından Başbakan Binali Yıldırım tarafından kabul edildi. Erdoğan'ın kabulü 1 saat 50 dakika, Yıldırım'ın kabulü ise 1,5 saat sürdü.



İŞTE GÜNDEM MADDELERİ


Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın IKBY Başkanı Barzani'yi kabulünde, başta PKK ve IŞİD olmak üzere terörle mücadele, Musul'a yönelik operasyon hazırlıkları ve Kuzey Irak'taki FETÖ okullarının yanı sıra bölgesel gelişmeler ele alındı. Barzani, Erdoğan'la görüşmesinde 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili, Türkiye'deki seçilmiş hükümetin yanında yer aldıklarına dikkati çekerek, Türk halkının demokrasiye sahip çıkmasını takdirle karşıladıklarını vurguladı.



OKULLAR KAPATILSIN


Irak Kürdistan Bölgesi'nde FETÖ iltisaklı okulların ve kurumların faaliyetlerine son verilmesi yönünde gerekli adımların atılmasının da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Barzani'nin görüştükleri konular arasında yer aldığı öğrenildi. Kuzey Irak'ta FETÖ'ye bağlı 24 okul bulunuyor ve bu okullarda 13 bin öğrenci eğitim alıyor.



8 AY ÖNCE GELMİŞTİ


Türkiye, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası Avrupa ve ABD'den beklediği desteği bulamazken, darbe girişimini ilk kınayanlardan biri Erbil oldu. Irak Kürt Bölgese Yönetimi, darbe girişiminden birkaç saat sonra yaptığı açıklamalarla, kalkışmayı sert bir şekilde kınadı ve Türkiye hükümetinin yanında olduklarını bildirdi. En son Aralık 2015'te Türkiye'ye ziyarette bulunan Barzani temaslarda bulunmak üzere dün Ankara'ya geldi. Böylece, Ankara, Moskova, Tahran arasındaki diplomasi trafiği Erbil ile devam etti. Barzani, önümüzdeki günlerde Tahran'a da bir ziyaret gerçekleştirecek.



İlk durağı MİT oldu




Kritik bir süreçte Ankara'ya gelen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'yi Esenboğa Havalimanı'nda Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu karşıladı. Havalimanı'ndaki sıcak karşılamanın ardından Barzani doğrudan MİT'e geçti. Burada PKK; IŞİD, FETÖ terör örgütleri ve Musul operasyonu ile Suriye'deki gelişmeler görüşen Barzani, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım tarafından kabul edildi.



Putin geliyor


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Rusya ile Türkiye arasında oynanacak futbol maçı için Türkiye'ye geleceği öğrenildi. A Milli Futbol Takımı, Rusya ile 31 Ağustos tarihinde Antalya Stadyumu'nda bir hazırlık maçı oynayacak. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de bu mücadeleyi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte tribünden izleyeceği ifade ediliyor. 15 Temmuz ihanet girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak destek veren ilk isimalerden birisi Putin olmuştu. Rusya-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi için büyük çaba gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan ise darbe girişiminin ilk yurt dışı ziyaretini Rusya'ya gerçekleştirmişti.



#FETÖ
#IŞİD
#Mesud Barzani
8 yıl önce