|

PKK'da yaşanan korku telsiz konuşmalarında

PKK'ya yönelik operasyonlar devam ederken, örgüt üyelerinin telsiz konuşmaları örgütteki panik havasını gösterdi. Başbakan Davutoğlu'na surulan rapora göre, örgüt üyeleri, "Hepimizi tek tek biliyorlar. Sokağa çıkınca izliyorlar" gibi ifadeler kullanıyor.

Yeni Şafak
07:54 - 31/07/2015 Cuma
Güncelleme: 08:11 - 31/07/2015 Cuma
Diğer

Başbakan Davutoğlu'na sunulan telsiz görüşmelerinde örgüt üyelerinin, ''Hepimizi tek tek biliyorlar'' ifadeleri kullandığı öğrenildi.



PKK'lılar panikte


Örgütün, ''derin ve yoğun bir panik''içinde olduğu istihbarat raporlarına yansıdı. Davutoğlu'na da sunulan örgütün telsiz görüşmeleri de örgütteki yoğun panik havasını gösterdi.



Milliyet'in haberine göre, teröristlere telsiz üzerinden operasyonlara karşı talimatlar verilirken, ''hepimizi tek tek biliyorlar'', ''sokağa çıkınca izliyorlar'' gibi kayıtlar olduğu görüldü. İstihbarat raporlarında, PKK'nın önce iki polisin şehit edilmesini üstlenip bir hafta sonra da, ''kendi kontrollerinde olmayan grubun'' yaptığını açıklamasının da bu paniğin bir yansıması olarak değerlendiriliyor.



İstihbarat raporları ve telsiz konuşmalarına göre Ceylanpınar'da iki polisin şehit edilmesi olayı; ''tartışmasız'' PKK tarafından organize edildi.


#PKK
#operasyon
#terör
9 yıl önce