|

PKK'dan hain saldırı

Genelkurmay Başkanlığı, teröristlerin Hakkari Dağlıca üs bölgesine 29 ve 30 Haziran'da Doçka ve havan ile 2 kez saldırıda bulunduğunu açıkladı.

Yeni Şafak
13:24 - 30/06/2015 Salı
Güncelleme: 10:32 - 30/06/2015 Salı
Diğer

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, 29 Haziran'da saat 19.45'te ve 30 Haziran'da saat 06.10'da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 7. Hudut Alay Komutanlığı (Hakkâri) Dağlıca üs bölgesine Doçka makineli tüfek ve havan ile 2 kez silahlı saldırıda bulunulduğunu açıkladı.



TSK'nın internet sitesinden yapılan duyuruda,



"Terörist ateşlerine, üs bölgesinde bulunan unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir. Söz konusu silahlı saldırılarda, herhangi zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. Bölgede emniyet tedbirleri artırılmış olup gözetleme faaliyetlerine devam edilmektedir." ifadeleri yer aldı.



Bir PKK'lı silahla yakalandı


Güvenlik güçlerince, Batman merkezde bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, bir adet tabanca, bu tabancaya ait bir adet şarjör ve 26 adet fişek ile birlikte yakalandı.



İki vatandaş kaçırıldı


Bölücü terör örgütü mensubu silahlı 2 terörist tarafından, Diyarbakır Hani'de iki vatandaş evlerinden zorla alınarak kaçırıldı. Söz konusu şahıslardan birisi, 29 Haziran 2015 günü serbest bırakıldı.



#TSK
#Genelkurmay Başkanlığı
#pkk saldırı
#askere saldırı
9 yıl önce