|

PKK'lı 4 terörist etkisiz hale getirildi

Bitlis'in Tatvan İlçesi kırsalında İnsansız Hava Aracı (İHA) ile tespit edilen PKK'lı 4 terörist, düzenlenen hava harekatıyla etkisiz hale getirildi.

Yeni Şafak
07:28 - 16/10/2016 Pazar
Güncelleme: 05:34 - 16/10/2016 Pazar
DHA

Tatvan İlçesi'ne bağlı Anadere Köyü kırsalında bulunan ormanlık alanda İHA'ların tespit ettiği PKK'lı teröristlere yönelik hava harekatı düzenlendi. Savaş uçaklarının bombaladığı bölgedeki 2'si kadın, 4 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerle birlikte, 1 M-1 piyade tüfeği, 1 Dragunov-KNS piyade tüfeği, 2 AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği ve bu silahlara ait mühimmat ele geçirildi.



GASP EDİLEN ARAÇTAKİ BOMBA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bu arada, Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, PKK'lı teröristlerin gasp ettiği özel bir firmaya ait aracın Tatvan İlçesi'ne bağlı Köprücük Köyü Sandıklı Mezrası'nda bulunduğu belirtildi. Araçtaki el yapımı patlayıcaların etkisiz hale getirildiği bildirildi. Yine aynı bölgede tespit edilen terör örgütü PKK'ye ait 2 sığınak ve 2 barınakta yapılan aramalarda, silah ve mühimmat ile yaşam malzemesi ve örgütsel döküman ele geçirildiği bildirildi.


Açıklamada ayrıca, aynı bölgede birbirinden bağımsız şekilde 10ar metre aralıklarla solüsyon ve plastik patlayıcı ile güçlendirilmiş 4 adet basma düzenekli, farklı bir noktada ise 18 kilogramlık tenekeye tuzaklanmış, plastik patlayıcıyla ile güçlendirilmiş kablo komutalı el yapımı patlayıcının da bulunarak imha edildiği belirtildi.


#Bitlis
#PKK
#İHA
8 yıl önce