|

PKK'lılar bir vatandaşı öldürdü

Erzincan'ın Kemah ilçesi yakınlarında yol kesen teröristlerin, sivil araca ateş açması sonucu bir kadın yaşamını yitirdi.

Yeni Şafak
17:51 - 27/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:07 - 27/08/2015 Perşembe
Diğer

Erzincan - Kemah karayolunun 40. kilometresindeki Acemoğlu Köprüsü mevkisinde yol kesen teröristler, olay yerinden uzaklaşmak isteyen araca ateş açtı. Araçtaki ismi henüz öğrenilemeyen bir kadın yaralandı. Hastaneye kaldırılmak istenen kadın yolda hayatını kaybetti.



Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, yaptığı açıklamada, saat 16.30 civarında teröristlerin yol kestiğini belirtti.



Terör örgütü üyelerinin iki aracı ateşe verdiğini kaydeden Kahraman, bu sırada geri manevra yapmak isteyen bir araca teröristlerce ateş edildiğini, araçta yaralanan kadının yaşamını yitirdiğini bildirdi.



Kahraman, ayrıca teröristlerin bölgede bulunan Orman İşletme Müdürlüğünde görevli memurların silah ve telefonlarını da gasp ettiğini söyledi.



Geçişler tedbir amaçlı yasaklandı


Yoğun güvenlik önleminin alındığı bölgede jandarma ekipleri, tedbir amacıyla geçişleri yasakladı. Olay yerinden geçmeye hazırlanan yolcu ve yük treni, Erzincan istasyonuna geri çekildi.



Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.





Vali'den ilk açıklama

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, yaptığı açıklamada, Acemoğlu Köprüsü yakınlarında bölücü terör örgütü mensupları tarafından yolun kesildiğini hatırlatarak, "Kaçmak isteyen bir vatandaşımız arkadan vurularak vefat etmiştir ve iki araç yakılmıştır. Şu anda bölücü terör örgütü mensuplarıyla temas kurulmuştur, gerekli işlemler yapılıyor, takip yapılıyor" diye konuştu.



Teröristlerin açtığı ateş sonucu amcasının eşini kaybeden araç sürücüsü Ali Rıza V. de teröristlerin yol kesmesi sonucu geri gitmek isterken araçlarının şarampole devrildiğini söyledi.



Bu sırada açılan ateş sonucu yengesinin yaralandığını belirten Ali Rıza V, şunları anlattı:



"Araçla geri geri gidiyordum şarampole düştüm. Yanıma kadar geldiler, bir bayan geldi terörist, telefonlarımızı aldı. Yaralımız var dedik, 'Tamam biz ambulansla göndereceğiz' dediler. Allah razı olsun bir arkadaş arabayı getirdi, attık arabaya, hanım orada kaldı. Hanım da çok şükür geldi fakat yengemi kaybettik. Amcamın eşi, yengem 63 yaşındaydı. Kurşun cama vurunca yanımdaki torumunun başını eğerek kurtarmaya çalıştım."



Söz konusu saldırıda yaşamını yitiren kadının 63 yaşındaki M.V. olduğu, olay sırasında araçta 1'i 11 yaşındaki çocuk 4 kişinin bulunduğu belirlendi.





#pkk
#erzincan
#saldırı
9 yıl önce