|

PKK'nın İngiliz avukatı BBC

Amerika'nın Irak işgaline ortak olan İngiltere'nin savaş yanlısı ulusal medyası BBC, Türkiye'nin PKK operasyonlarını savaş karşıtı bir karikatürle eleştirdi. BBC'de yayınlanan karikatürde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bindiği gemide Yeni Şafak, Sabah ve Takvim gazetelerinin logoları yer alırken bu medya kurumları “savaşı körüklemekle” suçlandı.

Yeni Şafak
16:43 - 1/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 18:15 - 1/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Gezi Parkı olaylarını “Türkiye'de iç savaş çıktı" algısıyla tüm dünyaya duyuran BBC'nin Türkçe servisi şimdi de PKK'nın avukatlığına soyundu. PKK'nın şehirlerde asker ve polislere yönelik saldırılarından sonra Türkiye'nin meşru müdafaa hakkını kullanarak Kuzey Irak'taki terör yuvalarına hava operasyonu düzenlemesini savaş olarak yorumlayan BBC Türkçe'deki karikatürde, Yeni Şafak, Sabah ve Takvim gazeteleri de “savaşı körüklemekle" suçlandı.





BBC, Gazze bombalanırken bile İsrail'den yana tavır alan haberleriyle eleştirilmiş ve bu tarafgirliği medya raporlarına da yansımıştı. BBC, İsrail'in Mavi Marmara saldırısına ilişkin belgeselde ise İsrail askerlerinin yaralı sivillere yardım ettiklerini ileri sürüp, tepkiler üzerine de özür dilemişti. İngiltere'nin ulusal haber kanalı BBC, 2003 yılındaki Irak işgali sürecinde ABD'nin CNN kanalı ile birlikte "savaş yanlısı haber yapmakla" suçlanmıştı.


#BBC Türkçe
#PKK operasyonu
#Yeni Şafak
9 yıl önce