|

PKK'nın Kürt baharı hayali süreci bitirdi

Polis Akademisi, IŞİD ve PKK'ya ilişkin çarpıcı tespitlerin yer aldığı bir rapor hazırladı. Terör örgütünün 2010 yılında Arap baharını Kürt baharına dönüştürmek için hükümetle devam eden çözüm sürecini baltaladığı tespitine yer verilen raporda, PKK-HDP eliyle ultra-seküler, nihilist yeni bir 'Kürt kimliği' oluşturulmak istendiğine dikkat çekildi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 28/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:52 - 27/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından, hem PKK hem de DAEŞ'in ortaya çıkmasına neden olan dinamikler, geldikleri konum, taktikleri ve stratejilerinin anlatıldığı ve bu terör örgütleriyle mücadele yöntemleriyle ilgili tespitlere yer verilen “Terör Değerlendirme Çalıştayı Raporu” hazırlandı. Raporda iki terör örgütüyle ilgili çarpıcı tespit ve değerlendirmelere yer verildi.



BATI IŞİD'E YOL VERDİ


DAEŞ gibi grupların ortaya çıkması ve İslam dünyasında çatışmalara neden olmalarında küresel güçlerin rolüne de değinmek gerektiğine dikkat çekilen raporda örgütün bir kurgunun parçası olabileceğine dikkat çekildi. Yabancı terörist savaşçı konusunun Suriye İç Savaşı'yla birlikte uluslararası hukuka yeni girdiğine işaret edilen raporda, şöyle denildi: "Batılı ülkeler 2013 yılında itibaren kendi içerisinde bulunan aşırıcıları uzaklaştırmak için Suriye'ye olan bu savaşçı dalgayı engellemek istememiştir. Bu gruplara karşı uygulanabilecek ceza yasalarının iç hukukta olmaması nedeniyle de bu göç dalgasına karşı sessiz kalmayı tercih etmişlerdir."



PKK SÜRECİ BALTALADI


Raporun PKK bölümünün öne çıkan bölümleri ise şu şekilde: "PKK, 2010 yılında patlak veren Arap Baharı'nı Kürt Baharına dönüştürmek için devam eden çözüm sürecini baltaladı. Örgüt, 20 Temmuz'da gerçekleşen Suruç saldırısını bahane ederek çözüm sürecini bitirdiği gösterdi. "



4. NESİL SAVAŞ


"PKK yeni strateji deniyor. Kırsaldan şehre yöneldi. Bu “4. Nesil Savaş” olarak adlandırılabilir. Hedef askeri olarak yenmek değil, yıldırmaktır. HDP ve PKK'nın yöntemleri farklı amaçları ortak. Burada kazanmak karşıdaki gücü askeri yenmek değil, politik olarak yıldırmaktır."



'ULTRA SEKÜLER' KÜRT PROJESİ


Bölgede oluşturulmaya çalışılan ultra-seküler, nihilist yeni bir 'Kürt kimliği'nin olduğuna dikkat çekilen raporda, "Bu gerçek manada yabancı bir Kürt olarak gözükmektedir. Bu anlamda Irak Kürtleriyle birlikte düşünülecek olursa, Barzani'nin temsil ettiği Kürtlerin tarihsel bir karşılığı olduğu söylenebilir, çürkü bu oluşumun Kürt muhayyilesinin bu coğrafyanın kodlarında karşılığı bulunmaktadır. Ancak PKK ve PYD için aynı şeyi söylemek mümkün değil" ifadeleri kullanıldı.



GÜVEN YENİDEN İNŞA EDİLMELİ


Raporda, şehirleri PKK'dan temizleme çalışmaları kapsamında bölgeye yönelik uygulamaya konulan "yeniden inşa" projesine değinildi. İnşa konusu sadece TOKİ anlamında ele almamak gerektiğine işaret edilen raporda, halkın polis ve askere yeniden güveneceği bir ortamı inşa etmek asıl hedef olmalıdır.


#Kürt baharı
#Polis Akademisi
8 yıl önce