|

PKK’nın suikast timine darbe

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde üst düzey kamu görevlilerine yönelik suikast hazırlığıda olan terör örgütü üyesi 7 PKK’lı yakalandı. Operasyonda bir adet M16 tüfek, 3 kalaşnikof silah ile çok sayıda döküman ele geçirildi.

Yeni Şafak
04:00 - 27/08/2015 الخميس
Güncelleme: 01:33 - 27/08/2015 الخميس
Yeni Şafak

Mardin'nin Kızıltepe ilçesinde, hakim, savcı, kaymakam ve güvenlik güçlerine suikast hazırlığında oldukları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. Bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, öncek gün farklı adreslere düzenlendikleri operasyonda 7 PKK'lıyı silahlarıyla beraber yakaladı. Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Kızıltepe'de 155 Polis İmdat hattına bir vatandaşın “polis, asker, hakim, savcı veya kaymakama suikast düzenlemek isteyen 4-5 kişi, iki ayrı adreste saklanıyorlar” ihbarı üzerine çalışma başlatıldığı belirtildi.



3 KALAŞNİKOF


Yapılan operasyonda bir adet M16 tüfek, 3 kalaşnikof, 4 tabanca, 19 şarjör ve bin 115 fişek, hücum yeleği ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi. Operasyonda 7 kişinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, “Şahıslar hakkında gerekli tahkikata adli mercilerimizce başlanmıştır. Halkımızın da desteğiyle güvenlik kuvvetlerimiz bölücü terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini önlemeye yönelik çalışmalara aralıksız ve kararlı şekilde devam etmektedir” ifadesine yer verildi.


#pkk
#suikast
#Kızıltepe
#terör operasyonu
٪d سنوات قبل