|

PKK’nın dini yok

Başbakan Yıldırım, Şırnak ve Cizre’yi ziyaret etti. Cuma namazını Şırnak’ta PKK’nın tahrip ettiği ve tamiratı tamamlanan Geylani Camii’nde kılan Yıldırım, teröristler için, “Bunların dini de yok kutsalı da yok” dedi. Yıldırım, Cizre’ye 500 yataklı hastane ve doğalgaz müjdesi verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 09:16 - 18/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Başbakan Binali Yıldırım dün Şırnak kent merkezi, Cizre ilçesi ve Hakkari'ye gitti.
​Başbakan Binali Yıldırım dün Şırnak kent merkezi, Cizre ilçesi ve Hakkari'ye gitti.

Başbakan Binali Yıldırım dün Şırnak kent merkezi, Cizre ilçesi ve Hakkari'ye gitti. Buralarda çeşitli programlara katılan Yıldırım, Namaz Dağı’nda bulunan askeri üs bölgesini de ziyaret etti. Yıldırım, cuma namazını bölücü terör örgütü mensuplarınca tahrip edilen ve onarılan Şırnak Geylani Camii’nde kıldı. Daha sonra caminin açılışı yapıldı.

KÜRTÇE SELÂMLADI

Tezahüratlarla konuşmasını kesenleri Kürtçe selâmlayan Yıldırım, başımız gözümüz üzerinde yeriniz var anlamına gelen ‘Sersera, serçave’ dedi. “Hangi etnik gruptan olursanız olun, başımız gözümüz üstünde yeriniz var” diyen Yıldırım, “Hepimiz şu ay yıldızlı bayrağın altında Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu bir vatandaşıyız” dedi.

KİMLİĞİNİZLE GURUR DUYUN

Yıldırım, şöyle devam etti: “Kimimiz Kürt, kimimiz Arap, kimimiz Türkmen, kimimiz Türk, ne olursak olalım yaradan Rabbimin kuluyuz. Bizi birbirimize bağlayan mübarek dinimiz din-i mübin-i İslâm. Peygamberimiz ve dinimiz bize yeter. Onun için ayrı gayrı olmak yok. Tabii ki Kürtseniz, Kürtlüğünüzle gurur duyacaksınız, Arapsanız ‘Arab’ım’ diyeceksiniz. Türkseniz ‘Türk’üm’ de diyeceksiniz, Türkmenseniz hiç çekinmeden söyleyeceksiniz. Bunların hepsi tamam, ne olmayacak, ayrımcılık olmayacak.


PKK'NIN DİNİ KUTSALI YOK

Bakın Şırnak’ta 27 tane cami yıktılar, 70 tane camiyi hasarlı hale getirdiler, bu ne demek oluyor Müslümanın mabedi yıkılır mı kardeşim? Dinimizde, töremizde bu var mı? Bunların dini de kutsalı da yok. Evlatlarımızı bunlar öldürmedi mi, camileri harabeye çevirip Kur’an-ı Kerimleri dahi bu alçaklar parçalamadı mı? Bu acılı günler geride kaldı. Artık önümüze bakacağız. Artık önümüze bakacağız. Biz sırtımızı teröre değil, sırtımızı devletimize, milletimize veriyoruz. Cizre-Şırnak yolu yapılıyor. Seneye açıyoruz. Ama daha önemlisi Şırnak’ı Siirt’e bağlayacak, Siirt’i de Van’a bağlayacak Bestler Dereler Yolu’nu da yapıyoruz, bunu da bitireceğiz.”

  • CİZRE VE HAKKARİ'YE DOĞALGAZ MÜJDESİ
  • Cizre'de hastane ve doğalgaz müjdesi veren Yıldırım, buradan Hakkari'ye geçti. Yıldırım, "Türk ile Kürt birdir, kardeştir, birlikte Türkiyedir. Irkçılık yapan bizden değildir. Terör azaldıkça kaynaklarımız, yatırımlar, yeni fabrikalar artacak. Çocuklarımız okula seve seve gidecek" dedi. Hakkari'ye 2019 olmadan doğalgaz geleceğini müjdeleyen Yıldırım, Hakkari-Yüksekova-Van yolunun da bitirileceğini söyledi.

Gençlere bu yapılan hak mıdır?

Başbakan Yıldırım, “Bu çocuklarımıza yapılan hak mıdır? Bu yavrularımızın gençlik heyecanını kullanarak, onları dağa çıkarıp, onlara birtakım ütopyolarla, gerçekleşmesi imkansız ideolojilerle hayatlarını kararttılar. Artık bundan sonra bunlardan vazgeçiyoruz, hedefimiz bir olarak, beraber olarak, geleceğe, aydınlık yarınlara kilitlenmek olacak. Hiç merak etmeyin, bugünümüz güzel, yarınımız bundan daha güzel olacak.” dedi. Bölge halkının, PKK’nın, PYD’nin, YPG’nin ne olduğunu 2015 Temmuz’unda gördüğünü hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti: “Şimdi şunu anlayalım, görelim. PKK, terör örgütünün Kürtler diye, Kürtler’in hakkı, geleceği diye bir meselesi yok. Böyle bir sorunu yok. Sizin PKK gibi bir sorununuz var. Onların sizi düşündüğü yok.”


Dağlıca ziyareti

Hakkari’deki temaslarının ardından Yüksekova’daki Dağlıca taburunu ziyaret eden Başbakan Yıldırım, Mehmetçik’le yemek yedi. Akşam saatlerinde Dağlıca 6. Hudut Tabur Komutanlığı’na gelen Yıldırım’a, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da eşlik etti. Taburda nöbet tutan askerlerle sohbet eden Yıldırım, komutanlardan brifing aldı. Başbakan Yıldırım, daha sonra beraberindeki bakanlar ve komutanlarla birlikte askerlerle yemek yedi. Batuhan adlı askerin ailesiyle telefonla görüşen Yıldırım, bir süre sohbet ettikten sonra askeri ailesiyle görüştürdü. Askerlere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileten Yıldırım, “Cumhurbaşkanımızın sizlere çok selamı var. Bugün programı var, gelemedi. En kısa zamanda buraları da kendisi ziyaret edecek.” diye konuştu.


Dualarla ibadete açıldı

Şırnak Yeni Mahalle’de terör örgütünün tahrip ettiği Geylani Camisi, restore edilerek dualarla ibadete açıldı. Açılış öncesi Cuma namazında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, hutbe okudu. Ardından açılışa geçildi. Törende konuşan Başbakan Yıldırım, caminin tekrar ibadete açılmasına vesile olan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a ve ekibine, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş ile emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Erbaş’ın okuduğu dua eşliğinde Geylani Camisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Törene, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, Şırnak Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı ile diğer yetkililer katıldı.



#Binali Yıldırım
#Hakkari
#Şırnak
#PKK
6 yıl önce