|

PKK'ya ağır darbe

Terör örgütü PKK’nın taşeronu TAK’ın sözde komutanı Hacı Türmak adlı teröristin geçtiğimiz aylarda Kuzey Irak’ta yakalandığı öğrenildi.

Yeni Şafak
11:26 - 1/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:45 - 1/05/2017 Pazartesi
Diğer
Terör örgütü PKK’nın sözde komutanı Hacı Türmak Kuzey Irak’ta yakalandı.
Terör örgütü PKK’nın sözde komutanı Hacı Türmak Kuzey Irak’ta yakalandı.
Son aylarda yapılan operasyonlarda
PKK
’nın yönetici kadrosunda ve devletin kırmızı, gri, mavi listelerinde başına yüksek tutarlarda para ödülleri konarak aranan çok sayıda terörist ölü ele geçirildi.
Ancak bu teröristlerden biri canlı ele geçirildi. Karar’ın haberine göre, bu terörist Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Diyarbakır gibi Türkiye’nin büyük şehirlerinde gerçekleştirilen kanlı saldırıların talimatını veren taşeron TAK’ın sözde komutanı
Hacı Türmak
. Teröristin geçtiğimiz aylarda Kuzey Irak’ta
TSK
Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı özel timin Peşmerge güçleriyle işbirliği yaparak gerçekleştirdiği ortak operasyonda yakalandı öğrenildi. Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ve Türkiye’nin ortak kararıyla teröristin Türkiye’ye getirilmediği belirtildi. Peşmerge güçlerine ait cezaevinde özel güvenlik önlemleri altında tutuklu bulunan teröristin, sorgusunun Türkiye’den giden özel bir ekip tarafından yapıldığı da bildirildi.
ÖRGÜTÜN EN TEHLİKELİ İSİMLERİNDEN BİRİ

Teröristin örgütün şehir yapılanmasına ilişkin en fazla bilgisi olan örgüt yöneticisi olmasının, yapılan operasyonlarda etkili olduğu belirtildi. ‘Doktor Aydın’ ve ‘Çiya Amed’ kod adlarını kullanan Hacı Türmak’ın örgütün en tehlikeli adamlarından olduğu da istihbarat raporlarına yansıdı. Türmak, özellikle metropollerde düzenlenen saldırılar için Kuzey Irak’tan gelen teröristleri ve eylemde kullanılacak malzemeleri biraraya getiren, saldırı planlanı yapan lider ekipte yer alıyor.

#PKK
#Terör örgütü
#Hacı Türmak
7 yıl önce