|

PKK’ya çifte harekât

PKK’ya yönelik son bir ayda artan hava harekâtlarına dün yenileri eklendi. Diyarbakır’dan kalkan “Pars” çağrı adını taşıyan 181. Filo Komutanlığına bağlı jetler, Kuzey Irak’ta Sinat-Haftanin’deki mevzileri imha etti. Sabah saatlerinden gelen istihbarat üzerine uçaklar bu kez yönünü Mardin kırsalına çevirdi. Buradaki örgüt hedefleri vuruldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2016 Cuma
Güncelleme: 00:37 - 27/05/2016 Cuma
Yeni Şafak

Terör örgütüne yönelik Genelkurmay ve Emniyet güçlerinin karadan yürüttüğü başarılı operasyonlarına Hava Kuvvetleri Komutanlığı da havadan destek veriyor. Son bir ayda yurt içi ve yurt dışında örgüt hedeflerine ağır zayiatlar verdiren Hava Kuvvetleri Komutanlığı bir kez daha terör yuvalarına yönelik hava harekatı düzenledi.



GECE IRAK, GÜNDÜZ MARDİN


Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, istihbarat üzerine önceki gün Irak'ın kuzeyindeki Sinat-Haftanin bölgesine hava harekatı düzenlendi. Harekat kapsamında Türk Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları, bölücü terör örgütüne ait silah mevzisini imha etti. Öte yandan dün sabah saatlerinde alınan istihbarat üzerine Mardin kırsalında da hava harekatı düzenlendi. Teröristlere ait silah mevzisi, sığınak ve barınağın bulunduğu üç hedef savaş uçakları tarafından imha edildi.



OPERASYONDA PARS İMZASI


Hava Kuvvetlerinin başarılı hava harekatlarında Diyarbakır'daki 8. Ana Jet Üs Komutanlığına bağlı 181. Filo Komutanlığının imzası var. “Pars” çağrı kodunu kullanan filoya bağlı uçakların pilotları, bugüne kadar verilen sayısız görevi kusursuz yerine getirdi. Çoğu hava harekatında uçaklar uzaktan atılabilen hassas güdümlü bombaları (JDAM) kullanarak, hedeflerde tam isabet sağladı.



LAZER GÜDÜMLÜ BOMBA


Serbest düşümlü bombaları tam güdümlü, “akıllı” silahlara dönüştüren JDAM kiti, ilave denge ve havalanma için gövde jantlarından oluşuyor. Lazer sensörü, JDAM'a hareket eden, yer değiştirebilir ve denizdeki hedeflere yönelik tam takip yeteneği sağlıyor. Az sayıdaki ülkede bulunan bu sistem, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ayrı bir güç sağlıyor. 181. Filo Komutanlığına bağlı uçaklar, Türkiye-Suriye sınırında gerçekleştirilen hava devriye görevinde de yer alıyor. TSK geçen hafta'da Kuzey Irak'ta bulunan PKK'nın Gara, Zap, Avaşin, Basyan ve Hakkurk kamplarını 7 saat boyunca bombalamıştı.


#PKK
#Pars
#Kuzey Irak
8 yıl önce