|

PKK’ya hayat öpücüğü veriliyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye içinde sonunun geldiği anlaşılan PKK için silah desteği yapan ülkelerin harekete geçtiğini belirterek, "PKK'ya hayat öpücüğü vermeye çalışıyorlar. Kandil'den Hatay'a kadar yeni bir yaşam ve yerleşim yeri açmaya çalışıyorlar" dedi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 4/12/2017 الإثنين
Güncelleme: 08:59 - 4/12/2017 الإثنين
Yeni Şafak
​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu partisinin Trabzon Yomra Olağan İlçe Kongresine katıldı. Soylu burada yaptığı konuşmasına, salondakilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın selamını ileterek başladı. Bu ülkeyi teslim almak isteyen iradenin Kurtuluş Savaşı’nda şehit ve gazilerden büyük bir tokat yediğini ama asla vazgeçmediğini belirten Soylu, milletin iradesinin söz konusu olduğu her noktada bu iradenin bir şekilde karşı safta yerini aldığını söyledi. 1960 darbesi, Gezi olayları, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye’nin ilerlemesine ket vurulmak istendiğini belirten Soylu, "Bunların arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz ve Tayyip Erdoğan’ın varlığı ve bu ülkenin ve milletin her seçimde ortaya koyduğu iradenin varlığı onlara meydan okumaktır, meydan okumaktır ve meydan okumaktır" diye konuştu.

BAĞLANTIMIZI
KESMEK İSTİYORLAR

Bakan Soylu, şu değerlendirmelerde bulundu: "Onlar istiyorlar ki biz teröre karşı diz çökelim. Bu ülke büyük bir ülke olacak, olmaya devam ediyor. Türkiye baktılar ki PKK terör örgütünü bitirmekte çok kararlı, ona yeni bir rota çizdiler. PKK’ya Kandil’den başlayıp, Hatay’a kadar uzanan bir kuşakta yeni bir yaşam ve yerleşim yeri açmaya çalışıyorlar. PKK’ya hayat öpücüğü vermeye çalışıyorlar. Bu planın silah sponsorluğunu yapan ülkenin Suriye ve Irak toprak bütünlüğünü umursadığı falan yoktur. Türkiye’nin Ortadoğu ile bağlantısını kesmek için güney sınırına PKK ile koli bandı çekmek istiyorlar."



#Süleyman Soylu
#Türkiye
#PKK
٪d سنوات قبل