|

PKK'ya lanet yürüyüşleri Elazığ'dan başladı

FETÖ'den 'iç savaş' görevini devralan PKK, Doğu ve Güneydoğu illerinde bombalı saldırılarına devam ediyor. Bu kapsamda teröre lanet eden bölge halkı, PKK'ya karşı bugün harekete geçiyor. Elazığ'da başlayacak olan yürüyüşlerin diğer illerde de yankı bulması bekleniyor.

Yeni Şafak
09:50 - 19/08/2016 Cuma
Güncelleme: 18:21 - 19/08/2016 Cuma
Yeni Şafak
Cuma namazının ardından binlerce Elazığlı meydanlara döküldü.
Cuma namazının ardından binlerce Elazığlı meydanlara döküldü.

Fettulahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi İstanbul ve Ankara'da başlattığı hain darbe girişimi, Türk halkının ve polisin cansiparane mücadelesi sonucu başarıyla püskürtüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o gece verdiği talimatla yurdun 81 ilinde milyonlarca vatandaş, demokrasi nöbetlerine katıldı. 10 Ağustos'a kadar kesintisiz olarak devam eden nöbetlerle tüm dünyaya demokrasi dersi verildi.



Darbe girişimini sonlandıramayan FETÖ, görevi PKK'ya devretti. Son haftalarda Doğu ve Güneydoğu'daki kentlerde yoğun bir şekilde PKK saldırıları gerçekleştiriliyor. Darbeye karşı dik bir duruş sergileyene polisin ve halkın haince hedef alındığı saldırılar dün de devam etti. Önce gece saatlerinde Van'ı hedef alan PKK, gündüzse önce Elazığ ardından Bitlis'te polise saldırdı.





PKK'ya lanet ettiler

FETÖ'ye karşı Doğu ve Güneydoğu'da milyonların katılımıyla gerçekleştirilen nöbetlerin bir benzeri PKK'ya karşı başlıyor. Terör örgütünün hainliğinden bıkan bölge halkı, meydanlardan teröre lanet edecek.



Elazığ'da başladı

Dün sabah gerçekleştirilen saldırının hedefi olan Elazığ'da halk harekete geçti. Cuma namazı sonrası Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen Elazığlılar, Ahmet Aytar Meydanı'na yürüdü.






Diğer illerde de karşılık buluyor

Elazığ'da başlayan yürüyüşlerin, bölgedeki diğer illerde de yankı bulacak. Bu kapsamda Diyarbakır ve Erzurum'da bugün, komşu illerde ise önümüzdeki günlerde vatandaşların bir araya gelmesi bekleniyor.



  1. Sur'daki tarihi Ulu Cami'de cuma namazı sonrası bir araya gelecek olan sivil toplum kuruluşları, terör örgütü PKK'yı protesto edecek.

Mardin, Bingöl, Siirt ve Batman'da da cuma namazı sonrasında, sivil toplum kuruluşları terör örgütlerine karşı ortak basın açıklaması düzenleyerek tepkilerini aktaracak.






  1. Diyarbakır'da büyük miting hazırlığı
  2. Öte yandan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı AK Parti, CHP ve MHP'nin de yer alarak Yenikapı'da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler" mitinginin benzerinin Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda teröre karşı yapılması planlanıyor.
  3. Eylül ayında yapılması hedeflenen miting için Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri bir araya gelerek, milyonların katıldığı ve dünyada da büyük yankı bulan Yenikapı'daki mitingin benzerini gerçekleştirmek için program yapacak.
  4. Özellikle son dönemlerde PKK'lı teröristlerin kadın ve çocukların hatta bebeklerin bile ölümüne neden olan hain saldırılarına tepki gösteren Diyarbakırlılar, düzenlenecek miting ile teröre karşı ortak tavır gösterecek.
  5. Yenikapı'daki miting, her siyasi görüşten insanı vatan uğrunda "tek yürek" yaparken, Dağkapı'daki miting ile de teröre karşı birlik ve mücadelenin sağlanması hedefleniyor.




#FETÖ
#PKK
#Elazığ
8 yıl önce