|

PKK'ya para sağlayan iş adamına dava

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya finans sağladığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan iş adamı Celalettin Birtane hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yeni Şafak
10:38 - 8/09/2017 Cuma
Güncelleme: 11:40 - 8/09/2017 Cuma
AA
Celalettin Birtane'nin terör örgütüne yüklü miktarda para aktardığı belirtildi.
Celalettin Birtane'nin terör örgütüne yüklü miktarda para aktardığı belirtildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklu sanık iş adamı Birtane hakkında hazırlanan iddianame 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, terör örgütü PKK'nın yasama organı konumunda olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) hakkında detaylı bilgiye yer verilerek, Birtane'nin 2013'te DTK içerisinde aktif olarak yer aldığı, dosya kapsamında diğer birçok hedef kişi ile irtibatı ve ilişkisinin bulunduğunun tespit edildiği bildirildi.

Birtane'nin farklı zamanlarda DTK toplantılarının yapıldığı binalara giriş çıkış yaptığı kaydedilen iddianamede, toplantılarda gelen katılımcılara hitaben konuşma yaptığının, teknik ve fiziki takip sonucu belirlendiği aktarıldı.

TSO seçimlerini etkilemişler

DTK'nın, Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine sadece kendi adaylarının olması için faaliyette bulunduğu aktarılan iddianamede, söz konusu seçimi terör örgütünün silah gücünü de kullanmak suretiyle baskı yoluyla kazandıklarının yapılan ortam dinlemelerinden anlaşıldığı belirtildi.

İddianamede, gizli tanık "Cesur Yürek"in sanık hakkında verdiği ifadesi de şöyle:

  • "Birtane, Diyarbakır Ticaret Odası Meclis Başkan Vekilliği görevini yürütmektedir. PKK örgütü üst düzey yöneticileri tarafından kendisine 'Örnek Ekolojik Köy' proje sorumluluğu verilmiştir. PKK terör örgütüne sözde 'vergilendirme' adı altında para vermektedir."

Gizli tanık "Yıldız" ise Birtane'nin PKK terör örgütü adına yatırımlar yaptığı, terör örgütünün parasını yönetip işlettiği, bu yolla örgüte yüklü miktarda maddi kaynak sağladığını savundu.

#Diyarbakır
#PKK
#Terör Operasyonu
7 yıl önce