|

"PKK'yı bitireceğiz"

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, "Türkiye'nin bu konuda kararlılığı nettir. Terör örgütünü, PKK'yı bitireceğiz ve bu kararlılıktan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Yeni Şafak
20:12 - 2/10/2015 Cuma
Güncelleme: 20:15 - 2/10/2015 Cuma
AA

Seçim çalışmaları kapsamında Köprübaşı ilçesini ziyaret eden Soylu, AK Parti İlçe binasında eski yöneticilerle istişare toplantısına katıldı. Soylu, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin Türkiye'ye 21. yüzyılın en büyük ve güzel hediyesi olduğunu söyledi.



Köprübaşı ilçesine verdikleri sözlerin en kısa zamanda tamamlanacağını da belirten Soylu, "Burada belediye binamız var ve inşallah bu belediye binamızı da yenileyeceğiz. İlçede ne eksik varsa, bunu çözmek sorumluluğumdur. Birlikte gayret göstererek, mücadele ederek ve bunları takip ederek sonlandırmak temel görevimiz. Biz Köprübaşı'ndan aldığımız yüzde 75 oy oranımızı onurlu bir şekilde ve büyük bir memnuniyetle dile getiriyoruz" diye konuştu.



Soylu, 1 Kasım'da seçime gidildiğini de anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:



"1 Kasım seçimleri ülkemiz ve milletimiz için Türkiye'deki diğer seçimlerden çok farklı ve çok daha önemlidir. Bu seçimin kendi adına farklı bir durumu söz konusudur. Bu seçim bir karar seçimidir. 7 Haziran'da beraber sandığa gittik ve sandıktan bir netice çıktı. Bu netice sonunda 'acaba ne olacak?' diye soru işaretleri kafamızda olmaya başladı. O günden itibaren milletin vermiş olduğu karara ve milletin iradeye saygı duyarak, ülkemizi hükümet boşluğu içerisinde bırakmamak için bir büyük mücadeleyi ortaya koyduk. Memleketin kazanımlarını muhafaza edebilmek ve hedeflerine ulaşabilmek için siyasi partilerle görüşme yapmaya başladık.



Maalesef şunu açık yüreklilikle söyleyeyim ki bir taraftan seçimin hemen akşamı, 'Kasım'ın 3. haftasında seçim yapalım' diyenler, diğer taraftan kırmızı çizgilerini ortaya koyanlar, sayın Cumhurbaşkanımız ile aşık atanlar ve bu konuda ortaya koydukları değerlendirmeler bir koalisyon hükümetinde ortaklığın nezaketine sığmayacak yapıyı kendi içlerinde barındıranlar... Sonunda geldiğimiz nokta Anayasa'nın hükmü gereğince yeni bir seçimdir."



"Yeni Türkiye'ye, güçlü Türkiye'ye ve büyük Türkiye'ye devam edeceğiz"


Tek başına iktidarın bu süreçte ne kadar önemli olduğunu da gördüklerini vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:



"Türkiye'de 13 yıllık iktidarın, tek başına iktidarın, Türkiye açısından ne kadar önemli olduğunu ve neyi ifade ettiğini, Türkiye'nin kararlılığının neyi ortaya koyduğunu hep birlikte gördük. Başını çıkaramayan terör örgütünün son 3 ayda nasıl da memleketimizin, milletimizin huzurunu, refahını, güvenini, o bölgesel etkinliğini ortaya koyabilmek için '80 milletvekili aldım, şimdi isteğimi yaparım' anlayışını oraya getirebilmek, oradaki yönetimin tamamını ele geçirebilmek için yaptıkları kalkışmayı hep beraber takip ettik ve izledik. Zannettiler ki bir hükümet boşluğu var, bu boşlukta kendi suyumuzu yoluna koyar ve istediğimiz noktaya varırız."



Soylu, Türkiye'nin terör konusundaki kararlılığının da net olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye'nin bu konuda kararlılığı nettir. Terör örgütünü, PKK'yı bitireceğiz ve bu kararlılıktan vazgeçmeyeceğiz" şeklinde konuştu.



"Yeni Türkiye'ye, güçlü Türkiye'ye ve büyük Türkiye'ye devam edeceğiz" diyen Soylu, "Çıktığımız yolculuk doğru ve kıymetli bir yolculuktur. 1 Kasım'da, 7 Haziran'da tamamlanamayan bir seçimin tamamlanması için büyük gayreti ortaya koyacağız. Bu ülke kazanımlarından ve hedeflerinden asla vazgeçmeyecek. Bizim durduğumuz taraf milletin tarafıdır. Milletin tarafından hiçbir zaman vazgeçmedik" ifadelerini kullandı.



Soylu, AK Parti'nin 13 yıldır hakkın, adaletin ve ülkede geleceğin tarafında durduğunu da işaret ederek, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye'nin huzurunun, istikbalinin ve güveninin teminatı olduğunu kaydetti.



Konuşmaların ardından Soylu, ilçedeki esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

#Trabzon
#AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu
#Köprübaşı
9 yıl önce