|

Polis kılığında katliam planı

Adana’da 15 Ağustos öncesi kanlı saldırılar planlayan PKK’ya büyük darbe vuruldu. Teröristlerin polis üniforması giyerek bombalı ve silahlı saldırı düzenlemeye hazırlandığı istihbaratı üzerine polis, villaya baskın düzenledi. Operasyonda 12 kalaşnikof, 24 el bombası, 12 polis üniforması ele geçirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/08/2017 Salı
Güncelleme: 01:14 - 15/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Polis kılığında katliam planı
Polis kılığında katliam planı

Terör örgütü PKK’nın Adana’da gerçekleştireceği kanlı planı deşifre edildi. Kanlı örgüt PKK’nın ilk eylem tarihi olan 15 Ağustos günü sokak eylemleri planladığı ve gösterilere katılacak sempatizanlarının üzerine ateş açacağı ortaya çıktı. Alınan bir istihbaratı ve ihbar telefonunu değerlendiren Adana Emniyeti Terörle Mücadele ekipleri Çukurova ilçesindeki lüks bir villaya operasyon düzenledi. Özel harekat desteğinde 4 katlı villaya giren ekipler cephanelikle karşılaştı.

POLİS ÜNİFORMASI VE SİLAHLAR BULUNDU

Villanın otoparkına giren ekipler özel bölmelerde yaptıkları aramada 12 kalaşnikof tüfek, 24 el bombası, 12 hücum yeleği, 96 şarjör, bin uzun namlulu silahlara ait fişek, 12 polis üniforması, 1,6 ton amonyum nitrat ve çok sayıda araç gereç ile örgütsel doküman ele geçirdi. Adana Emniyeti’nin yaptığı çalışmada ele geçirilen malzemelerin örgütün 15 Ağustos’ta düzenlemeyi planladığı sokak eylemlerinde kullanacağı bilgisine ulaşıldı.


DEVLET YAPTI DİYECEKLERDİ

Terör örgütü PKK’nın ilk eylem tarihi olan 15 Ağustos tarihinde Adana’nın farkı ilçelerinde sokak eylemleri planladığı ortaya çıktı. Adana Emniyeti’nin bir hafta önce yaptığı operasyonda yakalanan 30 PKK üyesinin ifadeleriyle ortaya çıkan eylem planının öğrenilmesiyle örgütün kanlı planı deşifre edildi. Örgütün militanlarını polis kılığına sokarak gösteri yapan sempatizanlarının üzerine ateş açtıracağı, el bombalarıyla katliam yapacağı belirlendi. Malzemelerin ele geçirilmesiyle kanlı plan engellenmiş oldu.


KAMERA KAYITLARI İNCELENİYOR

Malzemeleri ele geçiren ve sokakların kana bulanmasının önüne geçen Adana Emniyeti, şimdi villaya giren çıkanların tespit edilmesi için çalışma başlattı. Villa ve sitenin güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye alan polis ekipleri tespit ettikleri şüphelilerin peşine düştü. Ayrıca villayı kiraya veren emlakçıyı belirleyen ekipler yürüttüğü çok yönlü soruşturma ile mühimmatları villaya kimin getirdiğini tespit edecek.

  • 15 Ağustos alarmı
  • Malzemelerin ele geçirilmesine karşın teröristlerin izine rastlanılmaması, 81 ilde alarm verilmesine neden oldu. İstanbul'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK/KCK’nın, Hakkari Şemdinli ve Siirt Eruh ilçelerinde 15 Ağustos 1984 tarihinde gerçekleştirdiği ilk silahlı eyleminin yıl dönümünde İstanbul'da şiddet içerikli korsan gösteri, silahlı saldırı gibi eylem hazırlığı içerisinde olduğu bilgisi üzerine çalışma başlattı. Ekiplerce yapılan çalışmaların ardından 18 şüphelinin yakalanmasına yönelik Arnavutköy, Bahçelievler, Bağcılar, Beyoğlu, Esenler, Pendik ve Sancaktepe ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda eylem hazırlığında olduğu iddia edilen 12 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.
Lüks yerleri seçiyorlar

Örgütün normalde Seyhan ilçesi ve çevresinde yapılandığı belirtilirken, terör örgütünün polis baskınlarından kaçmak için Çukurova gibi lüks yerlerde yapılanmaya başladığı ve depo olarak buralardaki lüks konutları kullandığı ifade edildi. Villada bulunan 1.6 ton amonyum nitratın bombalı eylemlerde kullanılmak üzere çeşitli şehirlere gönderileceği tespit edildi. Villada bulunan 300 kilogram çivi ile güçlendirilecek bombalarla yapılacak katliamların önüne geçildi.

#adana
#Operasyın
#Polis
7 yıl önce