|

Polis kıyafetiyle yağma yapan 4 kişi yakalandı

Antalya'da polis kıyafetleri giyerek bir evde yağma ve gasp yaptıkları gerekçesiyle yakalanan 5 kişiden 4'ü tutuklandı. Şüphelilerin 'Hakkınızda şikayet var' diyerek girdikleri evde, bin 300 dolar ile değeri 25 bin lira civarında olan kol saatini yağmalayarak olay yerinden ayrıldıklarını belirlendi.

Yeni Şafak
18:00 - 13/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:12 - 13/11/2017 Pazartesi
AA
Antalya'da bir eve polis kıyafetleri giyerek gasp yapan kişiler yakalandı.
Antalya'da bir eve polis kıyafetleri giyerek gasp yapan kişiler yakalandı.

Antalya'da polis kıyafetiyle girdikleri evde yağma ve gasp yaptıkları belirlenen 5 kişiden 4'ü tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Toros Mahallesi'nde bulunan bir adreste polis üniformalı şahıslar tarafından yağma eylemi meydana geldiği bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, 2'si resmi polis üniformalı 3 kişinin, yabancı uyruklu W.S. ile eşi Z.A.B ve evde bulunan M.A.E'yi, "hakkınızda şikayet var" gerekçesiyle eve girerek kelepçelediklerini ve evde bulunan bin 300 dolar ile değeri 25 bin lira civarında olan kol saatini yağmalayarak olay yerinden ayrıldıklarını belirledi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, olay yerinden elde ettikleri güvenlik kamerası görüntülerinden yağma olayının faillerinin A.D.M.A, A.T, H.B.A, Ş.Z. ve C.K olduğunu tespit etti. Şüphelilerin olaydan sonra şehir dışına çıktıklarını belirleyen polis, zanlıları İstanbul, Adana ve Mersin'de yapılan eş zamanlı operasyonla yakaladı.

Polis kıyafetleri giymişler

Zanlıların kaldıkları yerde yapılan aramada yağma olayında kullanmak üzere temin edilmesi için not edilen 2 resmi gömlek, 3 kelepçe, 2 kemer ve takımı yazan not kağıdı, üzerinde polis amblemi bulunan komiser yardımcısı/bölge sorumlusu İstanbul polis ibaresi bulunan kartvizit, 2 adet polis üniforması ile H.B.A'ya ait vesikalık fotoğraf, 4 adet kelepçe anahtarı, 2 adet ruhsatsız tabanca, tabanca kılıfı ile H.Ç. adına düzenlenmiş, üzerinde A.T'ye ait fotoğraf yapıştırılmış nüfus cüzdanı ele geçirildi.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.D.M.A, H.B.A., C.K. ve A.T tutuklandı. Ş.Z. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

#Antalya Emniyet Müdürlüğü
#Gasp
6 yıl önce