|

Polislik sınavına 'imkansızlıklar parkuru'nda hazırlanıyorlar

Kırklareli Lüleburgaz'da, polis olmanın hayalini kuran bir grup lise öğrencisi, okulun bahçesinde öğretmenlerinin de desteğiyle hurda demir ve eski otomobil lastiklerinden oluşturdukları "imkansızlıklar parkuru"nda yeterlilik sınavına hazırlanıyor.

Yeni Şafak
15:31 - 21/03/2017 Salı
Güncelleme: 19:46 - 24/03/2017 Cuma
AA
Öğrenciler, 'imkansızlıklar parkuru' adını verdiklerini parkurda, polis olabilmek için fiziki yeterlilik sınavına hazırlanıyor.
Öğrenciler, 'imkansızlıklar parkuru' adını verdiklerini parkurda, polis olabilmek için fiziki yeterlilik sınavına hazırlanıyor.

Kırklareli' de Lüleburgaz Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, polis olabilmek için mayıs ayındaki fiziki yeterlilik sınavına hazırlanmak için başvurdukları eğitim merkezlerindeki fiyatların yüksek olması nedeniyle parkur oluşturmaya karar verdi.



Durumu okul müdürü Suat Öz ve müdür yardımcısı Barış Öktem'e anlatan öğrencilerin, okul bahçesinde beden eğitimi öğretmeni Samet İnan gözetiminde çalışmalarına müsaade edildi.



Bunun üzerine öğrenciler, hurdacılardan topladıkları demir ve sanayi sitesinden de topladıkları çıkma otomobil lastiklerinden parkur oluşturdu.



Öğrenciler, "imkansızlıklar parkuru" adını verdiklerini parkurda, polis olabilmek için fiziki yeterlilik sınavına hazırlanıyor.



"Bu ülkenin bizlere ihtiyacı var"

Öğrencilerden Hacı Can Kerimöz, yaptığı açıklamada, tüm imkansızlıklara rağmen polis olmak için gece gündüz demeden çalıştığını söyledi.





Okul bahçesinde oluşturdukları parkurda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kerimöz, eğitim salonlarında yüksek fiyatlar nedeniyle kendi parkurlarını oluşturduklarını dile getirdi.



Beden eğitimi öğretmenleri Samet İnan gözetimde çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Kerimöz, parkurdaki tüm malzemelerin hurda ve atık malzemelerde oluşturuğunu ifade etti.



Polis olmayı çok istediğini vurgulayan Kerimöz, "Parkurumuzu Polis Meslek Yüksekokulundaki parkura göre yaptık. Polis olmak istemesek zaten bu kadar çaba göstermeyiz. Okuldaki̇ eği̇ti̇mimizi̇n ardından günde yaklaşık 3 saat parkurda çalışıyoruz. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bu ülkenin bizlere ihtiyacı var. Özellikle de ülkemizin polislere ihtiyacı var. Bu nedenle daha çok gencin polisliğe yönelmesi gerekiyor" diye konuştu.







#Kırklareli
#Lüleburgaz
7 yıl önce