|

Porsuk Çayı'nda korkutan görüntü

Eskişehir'den geçen Porsuk Çayı'ndaki balık ölümü iddialarının ardından bazı noktalardan toplanan su ve balık örneklerinin analize gönderildiği bildirildi. Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Balık ölümleri tespit edildiği yerlerde su ve balık numuneleri alınarak bakanlığımızın ilgili enstitü ve laboratuvarlarına hızlı bir şekilde gönderilmiştir"​ denildi.

Yeni Şafak
16:22 - 26/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:27 - 26/01/2017 Perşembe
AA
Porsuk Çayı'ndaki balık ölümleri endişeye neden oldu.
Porsuk Çayı'ndaki balık ölümleri endişeye neden oldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde Eskişehir'deki basın ve yayın organları ile çeşitli internet haber sayfalarında, toplu balık ölümlerine ilişkin haberler çıktığı belirtildi.



Bu tür balık ölüm ihbarlarının müdürlük tarafından anında ve hızlı bir şekilde hassasiyetle değerlendirildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:



"Balık ölümü ihbarı üzerine Porsuk Çayı'nda ekibimiz gerekli çalışmaları yapmıştır. Üç ayrı günde üç farklı noktada balık ölümleri tespit edildiği yerlerde hem su numuneleri hem balık numuneleri alınarak bakanlığımızın ilgili enstitü ve laboratuvarlarına hızlı bir şekilde gönderilmiştir. İlgili enstitü ve laboratuvarlardan sonuçlar geldiğinde kamuoyuna ayrıca bilgilendirme yapılacaktır."






#Eskişehir
#Porsuk Çayı
7 yıl önce