|

Prenses vedası

Havalimanına saldıran IŞİD'li teröristler, babalarının 'prenseslerim' diye hitap ettiği 4 masum kız çocuğunu yetim bıraktı. Saldırıda hayatını kaybeden Murat Güllüce'nin Erzurum'daki cenazesine, kızlarının hali damgasını vurdu. Kurbanlardan Merve Yiğit Konya'da, Yasin Öçal ise Yozgat'ta defnedildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:09 - 1/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler arasında bulunan Erzurumlu 42 yaşındaki Murat Güllüce, düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Güllüce'yi, 'prenseslerim' dediği 4 kızı gözyaşlarıyla uğurladı. Bayrağa sarılı babalarının tabutuna sarılıp fotoğrafını öpen çocukları, “Seni çok seviyoruz babacığım” diyerek ağladı. Gürcükapı Camii'ndeki cenaze töreninde 11 yaşındaki Muazzez, 10 yaşındaki Pınar, 8 yaşındaki Bahar ve 4 yaşındaki Zehra Hilal herkese hüzünlü anlar yaşatırken, eşinin tabutuna 'şehidim' diyerek sarılan ve uzun süre gözyaşı döken 41 yaşıdaki Zeynep Güllüce de “Şehidim hakkını helal et. Allah senden razı olsun. Ne beni ve ne de evlatlarını bir gün bile üzmedin” dedi. Namaz sonrası omuzlara alınan Güllüce'nin cenazesi, Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.



TURİST ALMAYA GİTMİŞTİ


Erzurum'dan uzun yıllar önce göç ettiği İstanbul'da kuyumculuk yapan Murat Güllüce, daha sonra Özbekistan'a giderek seracılık işine girmiş, ancak bu işten umduğunu bulamadığı için ayrılarak İstanbul'a dönüp bir otelde tercüman olarak çalışmaya başlamıştı. 28 Temmuz gecesi, uçakla gelecek turist kafilesini karşılamak için Atatürk Havalimanı'na giden evli ve 4 kız çocuğu babası Murat Güllüce, Dış Hatlar Terminali girişinde meydana gelen saldırıda hayatını kaybetti.





Baba olacaktı


Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında başından vurulup ağır yaralı olarak kaldırıldığı Bakırköy Doktor Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden bagaj görevlisi 25 yaşındaki Yasin Öçal'ın cenazesi, memleketi Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Öcal'ın cenazesi, yakınları tarafından İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak karayoluyla Akdağmadeni'ndeki Gökdere köyüne getirildi. Babaevinde helallik alınması sırasında, Öçal'ın 4 aylık hamile olan eşi Gül ve annesi Gülsüm Öçal gözyaşı döktü. Helallik alınmasının ardından Öcal'ın cenazesi, babaevinin bahçesinde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında 2 yıl önce vefat eden babasının yanında toprağa verildi.



5 YILDIR ÇALIŞIYORDU


Öçal'ın cenaze namazına katılan mesai arkadaşı Tuncay Hamamcı, “Daha önce de babası ile çalışıyorduk. Babası emekli olunca Yasin, babasının yerine işe başlamıştı. Yasin geçen yıl askere gitti ve geldikten sonra da evlendi. Yasin, teröristlerin açtığı ateşle başından vurulmuş” diye konuştu.



Tam da işten ayrılacakken




Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybeden havalimanı çalışanı ve üniversite öğrencisi Merve Yiğit'in cenazesi, memleketi Konya'nın Ahırlı ilçesinde defnedildi.





Havalimanında bir yiyecek ve içecek firmasında yarı zamanlı aşçı olarak çalışan Yiğit'in cenazesinde babası Ali, annesi Ümmühan Yiğit, kız kardeşleri ve yakınları gözyaşı döktü. Kuzeni Bünyamin Yiğit, Merve'nin terör saldırısına molaya çıktığı sırada yakalandığını kaydetti. Yiğit, kuzeninin üniversite masraflarını karşılamak ve babasına destek olmak için çalıştığını belirterek, birkaç gün sonra da işi bırakacağını öğrendiğini ifade etti. İlk saldırıdan kurtulan ve aynı havalimanında çalışan erkek arkadaşını arayan Merve'nin, ikinci canlı bombalı saldırıda şarapnel parçalarıyla ağır yaralandığı öğrenildi.



YAKINDA NİŞANI VARDI


Merve Yiğit'in özel bir üniversiteyi bitirdiğini, aynı zamanda İşletme bölümünü de dışarıdan okuduğunu söyleyen çocukluk arkadaşı Yasemin Çorluoğlu ise şu bilgileri verdi: “Bir taraftan da İngilizce kursuna gidiyordu. Hayat doluydu. Okul masraflarını karşılamak için havalimanında tam zamanlı işe başlamıştı. Dersleri yoğunlaşınca da yarı zamanlı çalışmaya başladı. İşten çıkmak için iki gün önce istifasını vermişti, birkaç gün sonra da çıkacaktı. Erkek arkadaşı da havalimanında çalışıyordu. İlk patlama olduğunda arkadaşını aramış, haber vermiş ama daha sonra çok yakınında ikinci patlama olmuş. Bu patlamada hayatını kaybetti. Erkek arkadaşı ile yakında nişanları olacaktı.”


#Murat Güllüce
#IŞİD
8 yıl önce
default-profile-img