|

Prof. Dr. İlhan Paşaoğlu’nun sır ölümü sonrası soruşturma başlatıldı

Kalp cerrahı Prof. Dr. İlhan Paşaoğlu Ankara'da ölü bulundu. Bugüne kadar 16 bin civarında açık kalp ameliyatı gerçekleştiren Paşaoğlu’nun ailesine bir mektup bıraktığı ancak bu mektubun kaybolduğu yönündeki iddialar üzerine soruşturma başlatıldı.

Yeni Şafak
07:15 - 19/09/2017 Salı
Güncelleme: 07:20 - 19/09/2017 Salı
Diğer
 Prof. Dr. İlhan Paşaoğlu
Prof. Dr. İlhan Paşaoğlu

Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İlhan Paşaoğlu (67) Ankara’daki evinde ölü bulundu. Prof. Paşaoğlu’nun intihar ettiği sanılırken, ünlü doktorun ailesine bir mektup bıraktığı ancak bu mektubun kaybolduğu yönündeki iddialar üzerine soruşturma başlatıldı. Gazete Habertürk'ün haberine göre 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in de kalp ameliyatını gerçekleştiren Paşaoğlu için Hacettepe Üniversitesi’nde ailesinin isteği üzerine tören düzenlenmediği öğrenildi.


Organ Nakli Yüksek Kurulu üyesiydi

7 Kasım 1995’den beri Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Toraks ve Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığı’nı yürüten Prof. Paşaoğlu, aynı zamanda Sağlık Bakanlığı organizasyonunda bulunan Organ Nakli Yüksek Kurulu üyesiydi.

  • Prof. Dr. İlhan Paşaoğlu kimdir?
  • 1950 yılında Kerkük’te doğdu. 1969 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girip, 1974 yılında mezun oldu. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Toraks ve Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalında ihtisasa başlayarak 1979 yılında uzman oldu.
  • 1987 yılında Amerika’ da Wisconsin Üniversitesi’nde kalp transplantasyonu konusunda çalışmalarda bulundu. Bir yıl sonra tekrar Hacettepe Üniversitesi’ne dönerek 12.04.1991 tarihinde Profesör oldu. 7 Kasım 1995 tarihinden beri de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Toraks ve Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmekte. Bugüne kadar 16.000 civarında açık kalp ameliyatı gerçekleştirdi. Hacettepe Üniversitesindeki ilk kalp nakli ve Türkiye’deki ilk heterotopik kalp naklini gerçekleştirdi. Yurtiçi ve yurtdışı dergilerde yayınlanmış 100’ ün üzerinde makalem ve çeşitli kongrelerde sunulmuş 100’ün üzerinde tebliği mevcut.
#İlhan Paşaoğlu
#Ankara
#intihar
7 yıl önce