|

Projeleri birer birer çöküyor

Türkiye’nin içeride ve dışarıda büyük bir saldırı altında olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan oynanan oyuna dikket çekti: "DEAŞ’la mücadeleyi ilk sıraya koyan ülkelerin neredeyse DEAŞ’ı himayeleri altına alacak hale gelmelerini ibretle izliyoruz. Bölgeye ilişkin kağıt üzerindeki projeler birer birer çöküyor"

Yeni Şafak
04:00 - 11/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 04:50 - 11/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen “Kaymakamlar Toplantısı"nda, Türkiye ve bölge ülkeleri üzerine oynanan oyunlara dikkati çekti. Erdoğan, özetle şunları söyledi:



Yeni Türkiye'yi biz sizlerle birlikte inşa ediyoruz, sizlerle birlikte inşa edeceğiz. Türkiye'nin içinden geçtiği kritik dönemde idarecilerin basireti ve çabası belirleyici öneme sahip. Bu süreci hep birlikte alnımızın akıyla yönetecek ve ülkemizin önünü açacağız. Türkiye içeride ve dışarıda çok büyük bir saldırı altında. Bu saldırı zayıf bir ülke olduğumuzdan kaynaklanmıyor, güçlü, güçlenen bir ülke olduğumuz için bu saldırılar yapılıyor.



İBRETLE TAKİP EDİYORUZ


Suriye ve Irak'ta yaşanan her gelişme ülkemizi doğrudan ilgilendiriyor. Bu ülkelerdeki insani krizlere duyarsız kalmamız kesinlikle söz konusu olamaz. Tüm dünya sırtını dönse dahi biz de aynı yola başvuramayız. Bölgedeki gelişmelere doğrudan veya dolaylı etkisi olan ülkelerin önemli bir bölümünün Suriye ve Irak halklarını esenliğe kavuşturmak diye bir dertleri yok. Bu ülkelerin güvenliği ve huzurunun bizim güvenliğimiz ve huzurumuz anlamına geldiğinin gayet iyi farkındayız. Dikkat ederseniz biz ne zaman sahaya indiysek bu ülkelerle ilgili tehdit değerlendirmeleri ve öncelikleri o anda değişti. Düne kadar DEAŞ'la mücadeleyi ilk sıraya koyan ülkelerin bugün neredeyse DEAŞ'ı himayeleri altına alacak hale geldiklerini ibretle takip ediyoruz.



ÜLKEYİ SAĞLAM TUTMALIYIZ


Bölgenin tarihi, dini, etnik, kültürel yapısını dikkate almadan tamamen kağıt üzerindeki planlamalarla yürütülen projeler birer birer çöküyor. Türkiye işte tüm bu kaos içerisinde hem kendisi hem de kardeşleri için en iyisini yapmanın çabasını veriyor. Uluslararası alanda ve sınırlarımız dışında verdiğimiz mücadelenin başarısının birinci şartı ülkemizin içini sağlam tutmamızdır. 2013'ten beri yaşanan sıkıntılar, siyasi ve ekonomik sonuçlarıyla Türkiye'yi içeride sıkıştırıp, dışarıda etkisiz hale getirmek amacıyla tetikleniyor.





GÜÇLÜYSENİZ KARŞILIK BULUR


Türkiye'nin terörle mücadelesini ve bunun için bölgesinde yürüttüğü tüm operasyonları tek başına, kendi imkanlarıyla ve kendi evlatlarıyla yürütmek mecburiyetinde. Dostluk, müttefiklik, iyi ilişkiler, dayanışma, iş birliği gibi hususlar ancak siz güçlüyseniz bir kaşılık buluyor. Bunun için Türkiye olarak, güçlü olmak zorundayız, ülke olarak güçlü olmalıyız, Hükümet olarak güçlü olmalıyız.



81 ilin valisi ile telekonferans


Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi'nden 81 ilin valisi ile telekonferans bağlantısı yaptı. Külliyesi'de bulunan merkezden, büyük ekrana yansıtılan görüntüler aracılığıyla valilerle görüşen Erdoğan'a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce ile Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok da eşlik etti.



Seferberlik çağrısı size


Terörle mücadele konusunda kaymakamlara büyük görevler düştüğünü vurgulayan Erdoğan, “Eğer görev yaptığınız yörelerde terör örgütleri taban buluyorsa, öyle veya böyle oradan bir teröristin çıkıp silahını size ve bu ülkedeki herhangi bir masuma doğrultması, unutmayın, kaçınılmazdır. Hani 'milli seferberlik' diyorum ya, işte bu çağrımın en başta gelen muhatapları sizlersiniz. Sizler, bu milli seferberliğin en önemli planlayıcısı ve uygulayıcısı olarak arazidesiniz. Teröre odaklanıp ekonomiyi ihmal edersek, terörün önünü açmış oluruz, yatırımlarımızı yürütürken güvenlikten ödün verirsek ikisini birden kaybederiz. Küresel gündemin hercümercine kapılıp 2023 hedeflerimizden saparsak istikametimizi tümden yitiririz. Yaşadığımız tecrübeler hem terörle mücadele etmeyi hem yatırım yapmayı hem de hedeflerimizden kopmamayı öğretti" dedi.



Kapı kapı dolaşın


“Vali yardımcılarımıza, kaymakamlara bir tavsiyede bulunacağım" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda kış mevsimindeyiz. Yeri geldiği zaman, icabında kömür ihtiyacı olanlar mı var? Daha önce de bunları söyledim, sizler şoförün yanına oturmalısınız, onunla beraber kömür ihtiyacı olanlara adeta kamyonla kamyonetle kömürü bizzat kendiniz götürüp teslim etmelisiniz. Gıda ihtiyacı olanlar mı var? İcabında kamyon, kamyonetle gidip onların gıda ihtiyaçlarını bizzat teslim etmelisiniz. İşte bu kaymakam unutulmaz. Ve bu dalga dalga o ilçede yansır. Herkes der ki ,"bizim böyle bir kaymakamımız vardı. Ummadığımız anda kapımızı çalar ihtiyacımızı sorar getirir bize teslim ederdi" dedi.



Erdoğan, özellikle vatandaşların kendilerini sahipsiz hissetmemelerinin çok önemli olduğunun altını çizerek, “Tayyip Erdoğan için el, göz, kulak, ayak sizsiniz, Başbakanımız için sizsiniz, bakanımız için sizsiniz. Siz varsanız bizim elimiz, ayağımız, gözümüz neyse var, siz yoksanız orada biz de olmayız" değerlendirmesini yaptı.





#Seferberlik
#FETÖ
7 yıl önce