|

Protez göz için çöp topluyorlar

Suriyeli bir baba, evlerine atılan bomba yüzünden bir gözünü kaybeden oğluna "protez göz" taktırabilmek için oğluyla çöp topluyor.

Yeni Şafak
04:00 - 28/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:27 - 28/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Protez göz için çöp topluyorlar
​Protez göz için çöp topluyorlar

Suriyeli baba Muhammed İhsan, ülkesinde savaş uçaklarından atılan misket bombasının evlerinin üzerine düşmesi sonucu yaralanan ve bir gözünü kaybeden oğluna "protez göz" taktırmak için çöp toplayarak para biriktirmeye çalışıyor.

YARDIM ELİ BEKLİYORUZ

Oğlunun tedavi edilmesi için Halep'ten bir yıl önce ailesiyle birlikte Türkiye'ye geldiklerini anlatan baba, Hatay'da kiraladıkları bir evde yaşadıklarını söyledi. Oğlu Mahmut'un vücudunda bulunan şarapnel parçalarının çıkarılması ve "protez göz" takılması için 6 ameliyat geçirdiğini söyleyen baba, "Yaptığımız araştırmalarda özel bir hastanede oğluma protez bir göz takılabileceğini öğrendik. Ancak bunun için yaklaşık 3 bin 500 lira gerekiyor. Hem ailemi geçindirebilmek hem de oğlumun ameliyat parasını biriktirebilmek için oğlum Mahmut'la her gün sokaklarda çöplerden plastik ve karton gibi atıkları topluyoruz" dedi. Tek isteğinin oğluna protez göz takılması olduğunu belirten İhsan, kendilerine uzanacak yardım elini beklediğini söyledi.


#Hatay
#protez göz
#Muhammed İhsan
7 yıl önce