|

Pürüz yok

Başbakan Yıldırım, sürpriz bir şekilde Meclis'te MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/12/2016 Salı
Güncelleme: 01:55 - 6/12/2016 Salı
Yeni Şafak

Resmi ziyaret için Rusya'ya gidecek olan Yıldırım, AK Parti grubundaki makamından çıkarken Bahçeli'nin makamını ziyaret etti. İkili, Bahçeli'nin Meclis'teki makam odasında 15 dakika süren bir görüşme yaptı.



ZİYARET ETTİ ÇAY İÇTİK


Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, anayasa değişikliği çalışmalarını içeren görüşme talebi Başbakan Yıldırım'dan geldi. TBMM kulisinde gazetecilerin görüşmeye ilişkin sorularını cevaplayan Bahçeli, Yıldırım'ın ziyarete geldiğini ve beraber birer çay içtiklerini söyledi. "Anayasa değişiklik teklifiyle ilgili pürüzler giderildi mi" sorusuna Bahçeli, "Pürüz yok zaten" karşılığını verdi. Bahçeli, anayasa değişiklik teklifinin bu hafta Meclise gelmesini bekleyebilir miyiz sorusuna da "Onlar bilir onu. Bilemiyorum onların alanı, bizim değil" dedi.



NOKTA BİLE ÖNEMLİ


Bahçeli, bu hafta bir daha bir araya gelinip gelinmeyeceği ve "Başbakan Binali Yıldırım'ın Pürüzler var onlar aşılacak" sözleri üzerine ise "Düşünülmüyor. Anayasa metni yazılırken bir virgül ve noktanın dahi anlamı vardır. Bunlar üzerindedir herhalde." ifadesini kullandı.



Hafta bitmeden teklifi sunarız



Başbakan Binali Yıldırım, anayasa teklifinin bu hafta TBMM'ye sunulacağını söyledi. Rusya'ya hareketinden soruları cevaplayan Yıldırım, Bahçeli ile TBMM'deki görüşmesini hatırlatarak, anayasa değişikliği teklifinde bulunduğu belirtilen pürüzler üzerinde uzlaşı çıkıp çıkmadığını ve teklifin Meclis'e ne zaman sunulacağını sorması üzerine şunları söyledi: "Sayın Bahçeli'ye çay içmeye gittim, beraber çay içtik, biraz sohbet ettik ondan sonra ayrıldık.



Bu konuları daha önce konuştuk, vardığımız mutabakat çerçevesinde her iki partiden de arkadaşlarımız, genel başkanların talimatlarını, onların yönlendirmelerine uygun olarak detayları, teknik çalışmaları gerçekleştiriyorlar. Kamuoyuyla bugüne kadar paylaştığımız bu anayasa teklifiyle ilgili ne söylediysek aynen adım adım gerçekleşiyor. İnşallah Rusya dönüşü, büyük bir mani olmazsa, bu hafta bitmeden teklifimizi gazi Meclisimize sunmuş olacağız."


#Anayasa değişikliği
#MHP
#Binali Yıldırım
#Devlet Bahçeli
7 yıl önce