|

PYD, FETÖ ile aynı kaderi paylaşacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi terör belasından kurtarmak konusunda kararlı olduklarını vurgulayarak, “FETÖ gibi, PKK’nın da milletimizin dirayeti, devletimizin gücü karşısında direnme şansı yoktur. PKK’nın Suriye’deki kolu olan PYD-YPG’yi de aynı akıbet bekliyor. DAİŞ denilen örgütü bitirmek boynumuzun borcudur” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:16 - 11/09/2016 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi Emine Erdoğan'la birlikte İstanbul’da, annesi Tenzile ve babası Ahmet Erdoğan ile kayınvalidesi Hayriye ve kayınpederi Cemal Gülbaran’ın mezarlarını ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi Emine Erdoğan'la birlikte İstanbul’da, annesi Tenzile ve babası Ahmet Erdoğan ile kayınvalidesi Hayriye ve kayınpederi Cemal Gülbaran’ın mezarlarını ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, başta terörle mücadele olmak üzere birçok konuda önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan özetle şu hususlara dikkat çekti: “Bu bayrama, pek çok meselenin sebep olduğu buruklukların yanı sıra, meseleleri çözme iradesinin varlığını da görmüş olmanın sevinciyle giriyoruz. Biliyorsunuz, daha iki ay önce, 15 Temmuz gecesi, tarihimizde görülmemiş bir ihanetle karşı karşıya kaldık. Asker elbisesi giymiş teröristler, milletimizin tanklarını, uçaklarını, helikopterlerini ve silahlarını yine milletimize çevirdiler. Milletimiz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün Türkiye'yi ele geçirme girişimini, tanklara, uçaklara, helikopterlere karşı vücudunu siper ederek, dünyada eşine ender rastlanır bir kahramanlıkla engelledi.



ÇOK DAHA GÜÇLÜ ÇOK DAHA KARARLIYIZ


Tarihe altın harflerle kazınacağına inandığım bu mücadelenin bedeli 241 şehit, 2 bin 194 yaralı oldu. Ülkemiz için, 15 Temmuz gecesi ne kadar karanlık başladıysa, 16 Temmuz sabahı da o derece aydınlık doğdu. Bugün Türkiye, 15 Temmuz sabahı olduğundan çok daha güçlü, çok daha kararlı, çok daha dinamiktir. Bu tür niyetlerle yola çıkanlar, artık bilmelidirler ki, karşılarında 570 bin kişilik ordusuyla, 260 bin kişilik polisiyle birlikte, 7'den 70'e 79 milyonluk milletiyle bir Türkiye'yi bulacaklardır.






YENİ KAPI RUHU DÜNYAYA MESAJDI


Bunun en müşahhas örneğini, 7 Ağustos'ta Yenikapı mitinginde gördük. Milletimiz, her kesimden, her görüşten, her düşünceden insanıyla, o gün o meydanda tüm dünyaya mesajını verdi. Türkiye, 2023 hedeflerine ulaşmak için kararlılıkla yoluna devam ediyor. Hedefimiz, bizden sonraki nesillere, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri bir Türkiye bırakmaktır. Sadece FETÖ'ye karşı mücadele etmiyoruz. Bölücü terör örgütü PKK ve dinimizi istismar ederek kendine alan açmaya çalışan DAİŞ gibi kanlı yapılarla da mücadelemizi kesintisiz sürdürüyoruz. Görünüşte rakip gibi gözüken bu örgütler, aslında Türkiye'ye karşı birlikte


hareket ediyorlar. PKK'nın 15 Temmuz'dan sonra sınır bölgelerimizdeki faaliyetlerini yoğunlaştırma gayretinde olduğunu görüyoruz.



DEVLETE KARŞI DİRENME ŞANSLARI YOK


Artık bölge halkının da açıktan tavır aldığı bu örgüt, her geçen gün daha fazla köşeye sıkışmaktadır. Güvenlik güçlerimizle ve bölgedeki kardeşlerimizle el ele vererek, Türkiye'yi PKK belasından kurtarmakta kararlıyız. FETÖ gibi PKK'nın da milletimizin dirayeti, devletimizin gücü karşısında direnme şansı yoktur. PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD-YPG'yi de aynı akıbet bekliyor. DAİŞ denilen örgütü, hem Suriye'de bitirmek hem ülkemizde eylem yapamaz hale getirmek, milletimize karşı boynumuzun borcudur. Fırat Kalkanı Harekatı, bunun ilk adımıdır."


  1. Sürpriz yolculuk
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi kullandığı araç ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışını 26 Ağustos'ta yaptığı köprüden geçerken kendisine eşi Emine Erdoğan da eşlik etti. Köprü geçişi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın zaman zaman sohbet ettiği görüldü. Sivil plakalı araçla köprüyü geçen Erdoğan ve eşine vatandaşlar da sevgi gösterisinde bulundu.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Kurban Bayramı
#PKK
#DAEŞ
#Yavuz Sultan Selim Köprüsü
8 yıl önce