|

Ramazan ayının gözdeleri

On bir ayın sultanı Ramazan ayı geldi çattı. Bu ayı diğer aylardan farklı olarak geçirmek, birlik ve beraberliği en iyi şekilde yaşamak için Ramazan ayının hissedildiği camiler ziyaret edilmeli.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/05/2017 Pazar
Güncelleme: 08:46 - 21/05/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Ramazan ayının gözdeleri
​Ramazan ayının gözdeleri

Önümüzdeki hafta Cumartesi günü Ramazan ayının ilk orucunu tutacağız. On bir ayın sultanı olarak adlandırılan bu mübarek ayın maneviyetini hissetmek için bolca ibadet ve dua etmekte fayda var. İstanbul'un birçok camisinde de Ramazan atmosferini yakalamak mümkün. Müslümanlar bu camilerde hep birlikte ibadet edip iftar açar. İstanbul'un kadim camilerini Ramazan ayında ziyaret edebilesiniz diye 5 tanesini sizler için seçtik.

YİYECEKLER PAYLAŞILIYOR

Eyüp Sultan Camii ve Türbesi, Ramazan ayının en yoğun ve coşkulu yaşandığı yerlerin başında geliyor. İkindi vaktinden sonra insanlar ailece iftariyeliklerini alıp caminin etrafını doldurmaya başlıyor. Peygamber efendimizi görme ve evinde misafir etme şerefine nail olmuş Eyüp Sultan Hazretlerinin huzurunda dualar ediliyor. Akşam ezanı yaklaştıkça kalabalık artıyor, hazırlıklar hız kazanıyor. Sofralarından ikramlar yapılıyor.

HER MİLLET BURADA

Eminönü'nde yer alan Yeni Camii, İstanbul'un simgelerinden biri. Yılın her günü, günün de her vakti ziyaretçi akınına uğrayan bu caminin yoğunluğu Ramazan ayında da sınırları aşıyor. Birçok kanal Ramazan programını caminin bahçesinde yaparken, ziyaretçilerde iftar saatine kadar bu programlara seyirci olarak katılıyor. Müslümanların yanı sıra birçok milletten insanı da ağırlıyor Yeni Cami.

Etkinliklerin merkezi

Ramazan ayı deyince akla ilk gelen Sultanahmet Camii ve meydanı her zaman yerli ve yabancı turist akınına uğruyor. Ramazan ayına özel olarak Sultanahmet meydanında birçok etkinlik düzenlenerek eski Ramazan günleri yaşatılıyor. İnsanlar cami bahçesi ve meydanlarda boş yer bırakmadan birlik ve beraberliğin keyfini bu ayda çıkartıyor.

CEMAATİ ARTTIRALIM

Büyük Mecidiye Camii olarak da bilinen Ortaköy Cami, Beşiktaş'ın karmaşasında her zaman sakinliğini koruyan bir cami. Etrafı her zaman olduğu gibi Ramazan ayında da kalabalık ama ne yazık ki cemaati diğer camilere oranla daha az. Bu yüzden Ramazan ayında bu camiye canlandırmak için Ortaköy'e gidebiliriz.

#Ramazan ayı
#Sultanahmet Camii
7 yıl önce